Вінницьку область на вищезазначеному заході представляли начальник управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ігор Салецький та голова громадської організації «Рада національних товариств Вінниччини» Мерабі Нарсіа.

Свій досвід співпраці та взаємодії органів державної влади з національними спільнотами на Вінниччині презентував Ігор Салецький.

Зокрема, у своєму виступі він поінформував присутніх, що останньою позитивною подією у сфері налагодження співпраці було проведення спільного засідання Вінницької обласної Ради церков і релігійних організацій та Ради національно-культурних товариств за участю керівництва області та міста, Департаменту у справах релігій і національностей Міністерства культури України, представників райдержадміністрацій, науковців, істориків, національних спільнот та представників громадськості. Під час засідання обговорювались актуальні питання  державно-церковних та міжнаціональних відносин. Також відбулося урочисте підписання Угоди про співпрацю між Радою національних спільнот України та «Радою національних товариств Вінниччини».

Зокрема, Ігор Салецький наголосив, що завдяки впровадженню Програми підтримки діяльності національно-культурних товариств області та забезпечення міжконфесійної злагоди і духовно-морального розвитку Вінниччини на період 2016-2020 роки, а також роботі Центру національних культур Вінниччини в області створено  ефективну модель міжетнічних взаємовідносин, яка дає можливість національним спільнотам, що проживають на території області, реалізувати своє право на збереження етнічної самобутності та розвивати ефективний  діалог  з органами влади та іншими спільнотами.

Гості фестивалю також мали можливість переглянути святковий концерт за участю творчих колективів різних національностей, які презентуватимуть культурне розмаїття національних меншин своїх регіонів.