Інформуючи про діяльність управління Ігор Салецький, в першу чергу, виокремив дві цілі, «які є основними та необхідними для переходу  системи державно-церковних та міжнаціональних взаємовідносин на новий рівень – рівень стратегічного партнерства та порозуміння між двома центрами взаємодії і комунікації, обласною державною адміністрацією і обласною Радою -  з одного боку, та  Радою Церков і Радою національно-культурних товариств - з іншого, у соціальному служінні суспільству та, які б не на декларативному, а на сутнісному рівні демонстрували свою належність до європейської культурної традиції і відповідної парадигми».

Таким чином управління працює у двох стратегічним напрямках:

 - Вінниччина – регіон міжнаціональної  та міжконфесійної злагоди;

- Залучення активності потенціалу та ресурсу Ради Церков і Ради національно-культурних товариств для реалізації соціально-значущих проектів.

Для досягнення першої стратегічної цілі Ігор Салецький виокремив п’ять оперативних завдань: розвиток міжконфесійного та міжнаціонального діалогу, надання якісних адміністративних послуг, Популяризація сакральної спадщини, денаціоналізація культового майна, динамічний розвиток Центру національних культур  Вінниччини.

Щодо другої стратегічної Цілі, за словами посадовця,  пріоритетними є  чотири напрямки роботи: оздоровлення  та відпочинок дітей і  молоді у християнських таборах, функціонування освітніх закладів та  центрів реабілітації, виховання молодого покоління і збереження сімейних цінностей, збереження історії малої батьківщини.

«Враховуючи те, що  функціональний простір релігійних організацій та національних спільнот не обмежується рамками віроповчальної активності, культової практики чи відродженню мови, звичаїв і традицій у діяльності конфесійних і національних спільнот вагоме місце відводиться  місії соціального служіння, що набуло в області багатовектокторного спрямування », - зазначив начальник управління.

У своїй презентації Ігор Салецький підкреслив, що релігійні організацій та національні спільноти  стали не уявними, не декларованими, а реальними і дієвими суб’єктами суспільного життя області. Тому основним завданням управління є усестороння підтримка даних ініціатив та подальше залучення їх потенціалу.

Серед планів на 2018 рік, посадовець наголосив на  довготривалості  презентованих стратегічних та оперативних цілей. Особливої уваги цьогоріч буде приділено відзначення  1030 річчя Хрещення Русі-України.