Проект реалізовуватиметься протягом 16 місяців спільно з 8 партнерами з 5 європейських країн в рамках спільного проекту Міжнародного Вишеградського фонду та Республіки Корея.

Заходи проекту спрямовані на вирішення 2 головних завдань для територіальних громад Вінниччини: моніторингу ситуації, яка склалася з твердими побутовими відходами в місцевих громадах області та надання пропозицій щодо поліпшення екологічної ситуації в регіоні.

«Наш проект – ще один крок для Вінниччини в напрямку налагодження тісної співпраці з Вишеградським фондом, європейськими фондами загалом та орієнтації на європейські цінності», – відзначив голова Міжнародної громадської організації «Україна-Польща-Німеччина» Сергій Татусяк.

«Приводом до написання такого проекту стало реформування системи екологічного законодавства в державі. Так, починаючи з 1 січня 2018 року територіальні громади будуть зобов’язані перебрати на себе механізми поводження з твердими побутовими відходами», – розповів учасник проекту Андрій Кавунець.

За його словами, в рамках проекту велику увагу буде приділено екологічному вихованню підростаючого покоління українців, що дозволить забезпечувати сталість виконання природоохоронних проектів та дотримання екологічного законодавства.

Представник польської громадської організації «Партнери для самоврядування» Радослав Шарлє розповів про досвід Республіки Польща у сфері поводження з твердими побутовими відходами.

Без сумніву, проект «Управління відходами в місцевих громадах: досвід розвитку сільських територій країн Вишеградської четвірки для країн Східного Партнерства» стане ще одним кроком у напрямку поліпшення екологічної ситуації на Вінниччині.