Всеукраїнський проект «Травмотерапія – шлях до повноцінного життя» реалізовується спільно громадськими організаціями «Вінницька асоціація медиків» та «Мир Дому Вашому».

«Передумовою написання такого проекту став той факт, що на сьогодні в Україні дуже мало саме фахових психологів та психотерапевтів, які б могли працювати з людьми, які потребують психологічної реабілітації, зокрема, з учасниками антитерористичної операції на Сході України», – відзначила координатор проекту Тетяна Геппа.

«В Україні не склалася стала традиція психотерапевтичної допомоги. Тому ми ставимо собі за мету мотивувати людей, які потребують такого роду допомоги, звертатися до відповідних фахівців чи центрів надання психотерапевтичних послуг», – зазначила голова громадської організації «Вінницька асоціація медиків» Руслана Харковенко.

У ході «круглого столу» було обговорено питання актуалізації психотерапевтичної допомоги, відповідальності людей за власне психологічне здоров’я та небезпеки, яку несе для суспільства ігнорування психологічного травматизму. Особливу ж увагу було приділено питанню, як мотивувати людей, що постраждали у ході військового конфлікту, звертатися за допомогою до професійних травмотерапевтів.

Всеукраїнський проект «Травмотерапія – шлях до повноцінного життя» буде тривати до 15 грудня поточного року.

Нагадаємо, що аналогічні «круглі столи» пройдуть у Дніпропетровській, Донецькій та Чернігівській областях з метою зниження негативного ставлення громади, що знаходиться у полі високого рівня травматизації у зв’язку з проведенням антитерористичної операції на Сході України, до психологічної реабілітації.