Сьогодні, 25 квітня, в прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації відбулася прес-конференція громадської організації «Суспільні ініціативи Козятинщини» щодо продовження реалізації в області проекту по забезпеченню підрозділів Збройних сил України та Національної гвардії України у маскувальних засобах.

Проект «Не байдуже. Не втомилися», став одним з переможців конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься фінансова підтримка у 2018 році за рахунок коштів обласного бюджету.

«Наша організація працює у двох напрямках: з однієї сторони – це виготовлення маскувальних засобів для Збройних сил України та Національної гвардії України, а з іншої – здійснення комплексу заходів з військово-патріотичного виховання учнівської молоді міста Козятина, Козятинського району та інших районів області шляхом залучення до допомоги військовим у зоні проведення антитерористичної операції на сході України через безпосереднє виготовлення таких засобів», – зазначила голова громадської організації «Суспільні ініціативи Козятинщини», керівник проекту Олена Іванчук.

«На сьогоднішній день виготовлено і передано до військових підрозділів у зону проведення антитерористичної операції на сході України 928 маскувальних сіток та 98 костюмів типу «Гіллі», – відзначив координатор проекту Леонід Цехановський.

Зазначимо, що починаючи з 2014 року волонтерська допомога армії стала пріоритетним напрямком діяльності громадської організації «Суспільні ініціативи Козятинщини». У рамках проекту «Допомагати армії – виховувати патріотів», що реалізовувався протягом 2015 року, учнями шкіл-партнерів організації було придбано планшети, встановлено на них спеціальне програмне забезпечення для корекції вогню та відправлено у зону проведення АТО. Протягом 2016 року реалізовано проект «Свій за свого, брат за брата!», протягом 2017 року – «Оберіг для воїна», що були спрямовані на забезпечення Збройних сил України та Нацгвардії у маскувальних засобах.

За словами керівника проекту Олени Іванчук, він надасть можливість учням загальноосвітніх навчальних закладів області – партнерам організації, відчути свою причетність до боротьби народу України за свободу і незалежність, відповідальність за долю та життя інших людей.

Нагадаємо, що цього року фінансову підтримку отримали 25 проектів громадських організацій Вінниччини, які співфінансуються коштами обласного бюджету на загальну суму 1 млн. грн.