Сьогодні, 17 серпня, голова облдержадміністрації Валерій Коровій завітав до Донецького національного університету імені Василя Стуса, де зустрівся з викладачами та слухачами медіа-школи «VIN-MEDIA». 

Нагадаємо, що проект «Медіа-школа «VIN-MEDIA», який реалізовується Вінницькою громадською організацією «Інформаційно-просвітницький центр «ВІСЬ», став одним з переможців конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься фінансова підтримка у 2018 році за рахунок коштів обласного бюджету.

Мета проекту полягає у формуванні нових компетентностей у редакторів та керівників друкованих засобів масової інформації області, що відповідно до Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» від 24 грудня 2015 року № 917-VIII, пройшли реформування та здійснили перехід від комунального медіа до приватного.

У зустрічі взяли участь директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Світлана Василюк, керівник проекту, проректор Донецького національного університету імені Василя Стуса Тетяна Нагорняк, редактори районних друкованих засобів масової інформації, викладачі курсу медіа-грамотності.

«Події 2014 року в Україні стали каталізатором кардинальних змін у суспільстві та державі, що сьогодні потребують переосмислення. Таке переосмислення повинно відбуватися у контексті розвитку національної ідеї та побудови сильної країни. Одним з головних завдань, що сьогодні стоїть перед українськими мас-медіа, – це розвиток та поширення національної ідеї, її збагачення», – зазначив голова облдержадміністрації Валерій Коровій.

Очільник області ознайомив присутніх з проробленою роботою в регіоні протягом першої половини 2018 року, зокрема у сфері оборони, охорони здоров’я та реалізації концепції «Нової української школи».

«У результаті залучених в регіон інвестицій з початку поточного року нам вдалося створити близько 5 тисяч робочих місць та провести модернізацію низки підприємств області», – відзначив Валерій Коровій.

Зазначимо, що медіа-школа «VIN-MEDIA» – це унікальна освітня програма, яка працює під девізом «Від комунальної газети до успішного медіа».

У результаті навчання, що триватиме 6 місяців, редактори та керівники друкованих засобів масової інформації області матимуть зможу взяти участь у креативних та насичених тренінгах, отримати знання та компетентності, навички стратегічного управління і планування роботи медіа-видання, аналізу суспільно-політичних та соціально-економічних процесів у державі, що дозволять підвищити конкурентоспроможність районних засобів масової інформації та вивести їх на зовсім новий, більш якісний рівень.

Нагадаємо, що цього року фінансову підтримку отримали 25 проектів громадських організацій Вінниччини, які співфінансуються коштами обласного бюджету на загальну суму 1 млн. грн. Суми фінансування було визначено відповідно до рейтингу конкурсних пропозицій організатором конкурсу – Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації. За кожним проектом – переможцем конкурсу закріплено членів конкурсної комісії, які протягом року будуть здійснювати моніторинг заходів у рамках реалізації проекту.