Сьогодні, 16 травня, у прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації відбулася прес-конференція громадської організації «Інститут розвитку Брацлавщини» щодо реалізації мистецького проекту «Брацлавська палітра», що передбачає збереження художньої спадщини відомого митця Василя Івановича Муржака.

Нагадаємо, що проект «Брацлавська палітра» став одним з переможців конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься фінансова підтримка у 2019 році за рахунок коштів обласного бюджету.

«У рамках реалізації проекту ми плануємо здійснити низку реставраційних робіт у Брацлавському навчально-виховному комплексі «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1 – гімназія», де розміщено художні роботи Василя Муржака», – зазначила голова громадської організації «Інститут розвитку Брацлавщини» Наталія Гнатенко.

«Проекти по збереженню пам'яті сьогодні надзвичайно популярні у світі. Зазвичай, це проекти, які передбачають збереження історичної пам'яті про подію чи особу. Ми ж хочемо зберегти мистецьку пам'ять про нашого земляка, художника, педагога та просто унікальну людину Василя Муржака», – відзначила керівник проекту Світлана Гуслякова.

Окрім того, проект передбачає розробку та видання каталогу робіт та відеоматеріалу про відомого художника.

Проект «Брацлавська палітра» реалізовується за інформаційної підтримки Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації. Супровід виконання проекту здійснює член конкурсної комісії, заступник голови обласної Ради Михайло Кременюк.

Цього року переможцями конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься фінансова підтримка у 2019 році за рахунок коштів обласного бюджету стали 25 проектів громадських організацій Вінниччини, які протягом року отримають співфінансування на загальну суму 1 млн. грн.

Зазначимо, що громадська організація «Інститут розвитку Брацлавщини» має значний досвід щодо реалізації низки освітніх, культурних, соціально-економічних проектів спрямованих на розвиток Брацлавської об’єднаної територіальної громади, зокрема таких проектів, як «Село: крок до розвитку», «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування» та інших.