Така статистика – це результат діяльності громадської організації «Суспільні ініціативи Козятинщини», яка сьогодні, 23 травня, представила свій черговий проект «Вітчизна – це не хтось і десь…», який став одним з переможців конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься фінансова підтримка у 2019 році за рахунок коштів обласного бюджету.

«Ми працюємо у двох напрямках: з однієї сторони – це виготовлення маскувальних засобів для Збройних сил України та Національної гвардії України, а з іншої – здійснення комплексу заходів з національно-патріотичного виховання учнівської молоді Козятинського району шляхом їх залучення до допомоги військовим у зоні проведення операції Об’єднаних сил безпосередньо через виготовлення маскувальних сіток та костюмів типу «Гіллі», – зазначила голова громадської організації «Суспільні ініціативи Козятинщини» Олена Іванчук.

«Забезпечення військових підрозділів Збройних сил України у маскувальних засобах не втрачає своєї актуальності й сьогодні. Це багатоетапний процес, який можливий лише за налагодженої співпраці влади, громади та бізнесу», – відзначив керівник проекту Леонід Цехановський.

Традиційним партнером організації є благодійний фонд «Армія SOS», який надає фінансову та організаційну підтримку.

До реалізації проекту планується залучити 32 загальноосвітні школи міста Козятину та Козятинського району, а також Міжрегіональне вище професійно-технічне училище залізничного транспорту.

«Ми знаємо, що ми не єдині, хто сьогодні допомагає військовослужбовцям на сході України. Ми – лише частинка волонтерського братства Вінниччини», – переконана Олена Іванчук.

Зазначимо, що починаючи з 2014 року волонтерська допомога армії стала пріоритетним напрямком діяльності громадської організації «Суспільні ініціативи Козятинщини». Протягом 5 років було реалізовано низку проектів, зокрема «Допомагати армії – виховувати патріотів», «Свій за свого, брат за брата!» та «Оберіг для воїна».

Проект «Вітчизна – це не хтось і десь…» реалізовується за інформаційної підтримки Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

Нагадаємо, що цього року переможцями конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься фінансова підтримка у 2019 році за рахунок коштів обласного бюджету стали 25 проектів громадських організацій Вінниччини, які протягом року отримають співфінансування на загальну суму 1 млн. грн.