Про це сьогодні, 4 вересня, на пресконференції у Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації розповів директор міського палацу мистецтв «Зоря», керівник проєкту Євген Майданик.

«Наш фестиваль ще називають «епіграфом» Для міста Вінниці, який цьогоріч будуть відзначати 14 вересня. З самого початку він задумувався як пародія на церемонію Оскар, а «Золотий летючий слон» – прообраз статуетки «Оскар». Ніхто не міг навіть мріяти, що фестиваль набуде такої шаленої популярності, буде збирати українських та закордонних зіркових гостей та стане традиційним для Вінниччини», – зазначив керівник проєкту Євген Майданик.

МіжНародний ВІННИЦіЯнський фестиваль щороку вирізняється з поміж інших кількістю та складом запрошених на нього зіркових гостей. За словами Євгена Майданика, цього разу гостей фестивалю умовно розділили на 2 категорії: «бувалих», які є традиційними учасниками, та «новачків» – тих, хто на фестивалі вперше.

«Організатори заходу помічають цікаву тенденцію: щороку фестиваль все більше набуває сімейних рис, а запрошені на нього зіркові гості – стають нашими гарними партнерами. Мені сьогодні важко уявити фестиваль без участі Віктора Андрієнка, Яна Левінзона, Євгена Чепурняка, Олега Філімонова, Анатолія Борсюка та інших, яких з впевненістю можна назвати нашими друзями», – відзначив генеральний директор компанії «ДІАДЕМА» Григорій Дерун.

«ВІННИЦіЯнський фестиваль за свою багаторічну історію став значно різноманітнішим та популярнішим серед жителів та гостей Вінниці, а рівень відеороликів, поданих на фестиваль – професійнішим», – зазначив заступник директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Іван Педорук.

Цьогорічним ведучим буде український телеведучий, шоумен, актор Юрій Горбунов. Почесний гість фестивалю – відомий художник-мультиплікатор, режисер, сценарист, актор Гаррі Бардін.

ХІІІ МіжНародний ВІННИЦіЯнський фестиваль комедійного та пародійного кіно відбудеться 13 вересня о 19:00 годині на площі Незалежності.

Церемонія нагородження буде транслюватися у прямому ефірі в мережі Інтернет на офіційному веб-сайті фестивалю www.vinnician.org, а переможці нагородженні «Золотим летючим слоном».

Нагадаємо, що проєкт «ХІІІ МіжНародний ВІННИЦіЯнський фестиваль комедійного і пародійного кіно» став одним з переможців конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься фінансова підтримка у 2019 році за рахунок коштів обласного бюджету.