Сьогодні, 6 грудня, у рамках відзначення в області 28-ї річниці Збройних Сил України, у Вінницькому обласному академічному українському музично-драматичному театрі ім. М.К. Садовського відбулася перша урочиста церемонія «Лицарський хрест бойового братерства».

Захід відбувався за організаційної підтримки обласної державної адміністрації та обласної Ради, а також низки регіональних спонсорів та інститутів громадянського суспільства Вінниччини, волонтерів, активістів.

«Ми сьогодні зібрали у цьому залі всіх разом, щоб показати, що Україна як самодостатня держава завжди була, є і буде, і завжди знайдуться ті люди, які будуть її захищати. Хто такий доброволець? У першу чергу, це людина, яка готова віддати останнє, що має, заради своєї країни та свого народу. Я переконана, що роль добровольців у захисті суверенітету і незалежності України надзвичайно велика, і не менш значною вона буде у перемозі України», – зазначила співорганізаторка заходу, директорка благодійної організації «Благодійний фонд «Діти Європи» Світлана Бевз.

Під час заходу присутні вшанувати пам'ять усіх загиблих захисників Української держави хвилиною мовчання.

Добровольців – уродженців Вінниччини було відзначено «Лицарським Хрестом Добровольця», учасників антитерористичної операції на сході України та операції Об’єднаних сил – «Хрестом Бойового Братерства», а також Подяками обласної державної адміністрації та обласної Ради.

Концертна програма заходу підготовлена громадською організацією «Молода Подільська Січ» та Вінницьким обласним центром народної творчості.

Депутатка обласної Ради 7 скликання Жанна Дмитренко зачитала зі сцени присутнім свій авторський вірш, присвячений усім добровольцям України.

«Лицарський хрест бойового братерства» – це захід нового формату, який покликаний сприяти комунікації між собою усіх тих, хто сьогодні захищає Україну.

У рамках проведення заходу у холі Вінницького обласного академічного українського музично-драматичного театру ім. М.К. Садовського експонуються тематичні виставки: «Історія українського війська», «Вогнем пульсує війна», «Добровольці батальйону «Айдар» Руслана Кашаюка, а також «Картини з фронту» Світлани Луців-Логуш.