Проблема домашнього насилля в родинах осіб з інвалідністю – це одна з тих проблем, яка замовчується на рівні суспільства та безпосередньо впливає на якість життя осіб з інвалідністю, а також на їхні родини.

Громадська організація «Вінницька міська організація соціального розвитку та становлення окремих малозахищених категорій молоді «Паросток»  реалізовує проєкт «Не бійся - ти не одна!» за підтримки Уряду Канади у рамках проєкту «Жінки України: залучені, спроможні, незламні», що впроваджується міжнародною організацією «Пакт».

У рамках даного проєкту, з 25 по 29 серпня 2020 року, у платформі Zoom було проведено 5-денні заняття Онлайн школи з сурдоперекладом «Стоп насилля: ідентифікувати, не допустити, протидіяти!» для жінок з інвалідністю з різних регіонів України.

Мета тренінгової програми –  підвищити  рівень знань, вмінь та навичок жінок з інвалідністю щодо протидії проявам насилля та проявам дискримінації.

Під час зазначеної онлайн школи порушували низку питань. Зокрема, учасники розглянули види насильства, а також обговорили стереотипи, які призводять до насильства,  гендерні стереотипи як чинник домашнього насильства.

Крім цього, розглянули кліше про різне ставлення до насильства;  обговорювалося становище жінок з інвалідністю, які зазнають насильства; становище дітей, які піддаються жорстокому поводженню; розглядалося українське законодавство щодо домашнього насильства; підтримка жінок, які зазнають насильства тощо.

У рамках даного проєкту, буде проведено ще чотири п’ятиденні Онлайн школи з сурдоперекладом  «Стоп насилля: ідентифікувати, не допустити, протидіяти!»

Запрошуємо жінок з інвалідністю  долучитися до навчання!

Наступна школа стартує 05-09.10.2020 р.

Для участі в онлайн школі необхідно заповнити аплікаційну форму:

https://mail.google.com/mail/u/0/?tab=rm&ogbl#inbox/FMfcgxwJXxnSsWNnnGmgHmKCsRhVmVbg