Громадська рада при обласній військовій адміністрації продовжує свою активну діяльність. Головне у роботі сьогодні – допомога Збройним силам України, підрозділам територіальної оборони, внутрішньо переміщеним особам, які проживають на території Вінниччини, а також сприяння національно-патріотичному вихованню дітей та молоді.

У четвер, 15 вересня, відбулось чергове засідання правління громадської ради.

Основне питання порядку денного – включення до плану роботи громадської ради у 2023 році та сприяння проведенню в області в форматі онлайн ювілейного ХХ-го Обласного конкурсу-фестивалю мистецтв «Сурми звитяги».

Дитячо-юнацький фестиваль мистецтв «Сурми звитяги» проводився за участю дітей, учнівської та студентської молоді Вінниччини.

Фестиваль має на меті популяризацію серед дітей та юнацтва кращих зразків мистецьких творів патріотичного спрямування, що розкривають героїчний шлях національно-визвольної боротьби українського народу в ХХ столітті, вивчення пісенної спадщини Січового Стрілецтва, Української Галицької Армії, Організації Українських Націоналістів, Української Повстанської Армії, а також сучасної української молодіжної патріотичної пісні, що звучала під час Революції на Граніті, на Помаранчевому, Євромайданах та Революції Гідності, а також збройної боротьби українського народу проти російської агресії.

Все це є історичним продовженням героїчної боротьби українського народу у ХХ столітті за гідність, ідеали демократії, свободи і національної незалежності.

Правлінням громадської ради прийнято рішення рекомендувати голову громадської організації «Вінницьке крайове козацьке молодіжне об’єднання «Молода Подільська Січ», організаторку Обласного конкурсу-фестивалю мистецтв «Сурми звитяги» Валентину Шпак-Мельник до нагородження Почесною грамотою Вінницької обласної військової адміністрації за вагомий особистий внесок у процес національно-патріотичного виховання дітей та молоді та з нагоди проведення ювілейного ХХ-го фестивалю.

Діяльність громадської ради систематично висвітлюється на офіційному вебсайті обласної військової адміністрації.

Організаційне забезпечення роботи та інформаційний супровід діяльності громадської ради здійснюється Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної військової адміністрації.