З ініціативи громадської ради при обласній державній адміністрації, враховуючи важливість забезпечення продовольчої безпеки України в умовах війни, на базі Вінницького національного аграрного університету відновлено професійну підготовку сільськогосподарських дорадників.

Перших 18 майбутніх фахівців з дорадчої діяльності в аграрній сфері завершили своє навчання в Центрі інтеграції з виробництвом, підвищення кваліфікації та дорадництва університету, успішно здали кваліфікаційний залік і отримали відповідні свідоцтва.

Нагадаємо, що відповідно до Закону України «Про сільськогосподарську дорадчу діяльність» така служба спрямована на задоволення потреб особистих селянських та фермерських господарств, господарських товариств, інших сільськогосподарських підприємств усіх форм власності і господарювання, а також сільського населення у підвищенні рівня знань та вдосконаленні практичних навичок прибуткового ведення господарства.

Професія сільськогосподарського дорадника надзвичайно актуальна в Європі та світі. У Європейському Союзу важливість системи сільськогосподарського дорадництва знайшла відображення як у правових актах країн – членів цієї організації, так й у правових актах Європейського Союзу.

Дорадництво передбачає консультування з низки питань, адміністративні послуги, юридичну допомогу, – все, що в перспективі дозволить вдосконалити практичні навички прибуткового ведення господарства, особливо це стосується малих і середніх фермерських господарств.

Ініціатива з підготовки на базі Вінницького національного аграрного університету сільськогосподарських дорадників є довгостроковою.

Записатись на навчання (наступний набір) можна за адресою: м. Вінниця, вул. Сонячна, 3, Вінницький національний аграрний університет, корпус № 1, аудиторія 1107, тел.: (0432) 46-01-05, ел. пошта: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

На рахунку громадської ради при обласній державній адміністрації низка актуальних ініціатив. Зокрема, це ініціативи по підтримці особистих селянських господарств, фермерських господарств та сільськогосподарських кооперативів, розвитку туристичної галузі Вінниччини, підвищення рівня безпеки дорожнього руху та розвитку автомобільних доріг у межах області.

Діяльність громадської ради систематично висвітлюється на офіційному вебсайті обласної військової адміністрації.

Організаційне забезпечення роботи та інформаційний супровід діяльності громадської ради здійснюється Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної військової адміністрації.