У конференц-залі Вінницького обласного молодіжного центру «Квадрат» за участю фахівців медичної та фармацевтичної галузей Вінниччини відбулось розширене засідання правління Громадської ради при обласній державній адміністрації, під час якого обговорили проєкт Закону України «Про самоврядування в сфері охорони здоров’я в Україні».

Обговорення ініційоване Вінницькою обласною асоціацією ендокринологів і Вінницькою обласною асоціацією фармацевтів «КУМ ДЕО».

«Проєкт Закону України «Про самоврядування в сфері охорони здоров’я в Україні» прийнято у першому читанні. Цей закон буде. Тому сьогодні ми повинні опрацювати положення законопроєкту таким чином, щоб виявити його недоліки і рекомендувати їх усунення до прийняття у другому читанні», – зазначив голова Громадської ради при обласній державній адміністрації Пилип Прудиус.

«Ми підтримуємо впровадження системи самоврядування в сфері охорони здоров’я, але цей процес має бути чітко регламентований та зрозумілий як лікарям, так і фармацевтам. Тому проєкт закону потрібно обов’язково доопрацювати та ініціювати роз’яснювальну інформаційну кампанію серед медичних працівників області», – відзначила голова Вінницької обласної асоціації фармацевтів «КУМ ДЕО» Лариса Просяник.

Пропозиції та зауваження до проєкту Закону України «Про самоврядування в сфері охорони здоров’я в Україні» будуть відповідним чином оформлені і направлені до Верховної Ради України для наступного їх врахування у законопроєкті.

Нагадаємо, що діяльність Громадської ради систематично висвітлюється на офіційному вебсайті обласної військової адміністрації.

Організаційне забезпечення роботи та інформаційний супровід діяльності Громадської ради здійснюється Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної військової адміністрації.