Сьогодні, 5 січня, за допомогою сервісу для організації онлайн-конференцій та відеозв’язку Zoom відбулось засідання робочої групи обласної військової адміністрації з оцінювання корупційних ризиків.

Відповідно до наказів Начальника обласної військової адміністрації від 14 грудня 2022 року № 2822 «Про проведення оцінювання корупційних ризиків та розроблення проєкту Антикорупційної програми обласної військової адміністрації» та від 28 грудня 2022 року № 3002 «Про утворення в обласній військовій адміністрації робочої групи з оцінювання корупційних ризиків» до робочої групи включено членів Громадської ради при обласній державній адміністрації та представників громадськості Вінниччини.

Зокрема, до робочої групи ввійшли: голова громадської організації «Подільський центр прав людини» Михайло Бардин та голова Вінницької обласної організації «Союз юристів України» Олексій Гончар, а також голова Хмільницької районної громадської організації «ПРАВО» Віталій Дорох.

Члени робочої групи обговорили першочергові завдання у своїй діяльності, визначили їх строки виконання та осіб, відповідальних за їх реалізацію.

За результатами діяльності робочої групи до 15 березня 2023 року заплановано сформувати відповідний реєстр ризиків, який є складовою частиною проєкту Антикорупційної програми обласної військової адміністрації.

Метою Антикорупційної програми є запровадження додаткових заходів щодо запобігання, виявлення та протидії корупції у діяльності обласної військової адміністрації, розроблених з урахуванням ідентифікованих корупційних ризиків.

Реалізація програми дозволить зменшити рівень впливу виявлених корупційних ризиків на управлінське середовище та знизити ймовірність вчинення працівниками обласної військової адміністрації корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень Закону України «Про запобігання корупції».

Нагадаємо, що діяльність Громадської ради систематично висвітлюється на офіційному вебсайті обласної військової адміністрації.

Організаційне забезпечення роботи та інформаційний супровід діяльності Громадської ради здійснюється Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної військової адміністрації.