Голова Вінницької ОДА Владислав Скальський сьогодні,18 березня, під час брифінгу в ОДА, поінформував про поточну ситуацію та заходи, які здійснюються в області з метою запобігання розповсюдженню коронавірусу.

Очільник області повідомив, що  станом на 18 березня, у Вінницькій області знято 4 підозри на коронавірус, шляхом верифікації цього захворювання постановкою полімеразно-ланцюгової реакції вірусологічною лабораторією лабораторного центру, де не підтверджено жодного випадку Covid -19.

«Проте, маємо дві нові підозри на Covid -19, одна особа прибула із епідемічної території, друга контактувала з особою, в якої підтверджена лабораторно коронавірусна інфекція.Пацієнти перебувають на стаціонарному лікуванні в боксованих палатах під постійним медичним спостереженням. Нині стан пацієнтів стабільний. Наразі визначені контактні особи, які самоізольовані та знаходяться під медико-санітарним наглядом»,- зазначив голова  ОДА

Владислав Скальський нагадав, що на даний час в Україні зафіксовано та лабораторно підтверджено 14 випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, із них  – 10 в Чернівецькій області, 1 – в Житомирській, 3 – у місті Київ.

У Вінницькій області в лікарнях розгорнуто 290 інфекційних ліжок, із них - 89 боксів та 51 полубокс.

В інфекційних відділеннях в боксованих палатах створені палати інтенсивної терапії, які забезпечені апаратами штучної вентиляції легень концентраторами кисню, пульсоксиметрами, інфузоматами та слідкуючою апаратурою.

Владислав Скальський підкреслив: «Апарат штучної вентиляції легень у багатьох випадках є основним інструментом для того, щоб забезпечити наповнення крові хворого  киснем. Ми маємо 182 робочих  апарати ШВЛ , які готові до використання. Проте необхідність залишається у  моніторах, кисневих концентраторах, отже, мова йде про комплексне робоче місце біля інфекційного хворого».

Також, голова облдержадміністрації повідомив, що на сьогодні на лікуванні у лікарнях інфекційних відділень області перебуває 179 осіб з гострими респіраторними захворюваннями та 56 осіб з –вірусно-бактеріальними пневмоніями.

Інфекційні відділення лікарень забезпечені та постійно поповнють запаси необхідними лікарськими засобами, дезінфекційними, засобами індивідуального захисту та іншими необхідними матеріальними ресурсами.