Голова ОДА Владислав Скальський поінформував щодо забезпечення фахівців екстренки, мобільних оперативних груп, дезінфекційних бригад та груп лабораторного контролю засобами індивідуального захисту.

За його словами наразі у відокремлених структурних підрозділах ДУ «Вінницький ОЛЦ МОЗ України» створено 14 мобільних оперативних груп та 14 дезінфекційних бригад.

Владислав Скальський наголосив, що спеціалізовані бригади екстренки та інфекційні відділення лікарень області на перший час забезпечені усім необхідним, аби оперативно реагувати на ті випадки, де є підозри на коронавірусну інфекцію.

«Хочу висловити щиру вдячність волонтерам, представникам бізнесу та усім охочим долучитись власними коштами до забезпечення медиків необхідним оснащенням,- зазначив голова ОДА,- проте, застерігаю – не надсилати грошову допомогу на адресу невідомих фондів та рахунків, які множаться у соціальних мережах. Нагадую: в області створено спеціалізований фонд«Подільська громада», на рахунок якого перераховано вже понад півмільйона гривень благодійної допомоги. Ці гроші будуть спрямовані саме на придбання засобів та обладнання для боротьби і зпоширенням COVID-19".

Владислав Скальський наголошує на необхідності злагоджених дій влади та громадянського суспільства щодо проведення закупівель засобів захисту, медпрепаратів та медичного обладнання, задля раціонального використання коштів та забезпечення наявності саме тих засобів, які дійсно необхідні.

За оперативними даними Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації мобільні та дезінфекційні групи забезпечені: захисними комбінезонами – на 50%, респіраторами – на 30%, масками медичними – на 80%, рукавичками – на 90%, окулярами захисними – на100%, дезінфекційними та антисептичними засобами – на 60% від місячної потреби.

В цілому, станом на 22 березня, оснащеність закладів охорони здоров'я області засобами індивідуального захисту наступна: у наявності рукавички для огляду – 81500 шт (80% від місячної потреби), щиток для обличчя – 286 шт (75% місячної потреби), маски – 66 000 шт (80% місячної потреби), респіратори – 1757 шт (30% місячної потреби), окуляри захисні – 95 шт. (30% місячної потреби), дезінфекційні та антисептичні засоби – 50%.