Про перепрофілювання Вінницької центральної районної лікарні поінформував голова облдержадміністрації під час чергового онлайн-брифінгу.

 «Вчора мав нагоду перевірити стан робіт у Вінницькій центральній районній лікарні, яка буде працювати за новим форматом. Нагадаю, що ми працюємо над перепрофілюванням лікарень госпітальної бази першої хвилі першої черги», - зауважив Владислав Скальський.

Так, очільник області поставив низку завдань щодо відпрацювання усіх необхідних заходів у лікувальному закладі, зокрема, таких як: встановлення шлюзів між чистими та брудними зонами, створення нових маршрутів пацієнта по кожному відділенню, розведення централізованого кисню там, де це можливо та необхідно.

Крім цього, для роботи Вінницької ЦРЛ у новому форматі поставлене завдання щодо накопичення додаткових апаратів ШВЛ та іншого обладнання, яке буде використовуватись для інтенсивної терапії пацієнтів з коронавірусною хворобою, а також щодо забезпечення побутових умов для медиків, які працюватимуть вахтовим методом та інші.

«Наголошую, що всі відділення Вінницької центральної районної лікарні будуть інфекційними, але зі збереженням профілів ліжок по хірургічному, акушерському, терапевтичному, неврологічному та педіатричному профілю», - зазначив очільник області.

Також окрема увага приділяється питанню енергозабезпечення. Лікарня має два незалежних джерела постійного енергопостачання, а також дизель-генератор, який  найближчим часом буде підсилено додатковим генератором на випадок знеструмлення обох кабелів.

«Ми повинні забезпечити безперебійне фукнціонування цього медичного закладу. Отож, Вінницька центральна районна лікарня буде готова приймати пацієнтів вже завтра. Фактично ми будемо переводити туди усіх пацієнтів, які знаходяться в  інших медичних закладах, в тому числі й зі старого окремого інфекційного відділення Вінницької ЦРЛ, на базі якого буде створено  блок господарчих потреб. Там будуть встановлені пральні машини та сушарки, які були придбані волонтерами», - зауважив Владислав Скальський.