Про поточну ситуацію в області щодо рівня захворюваності на СOVID – 19 повідомив голова ОДА Владислав Скальський під час чергового онлайн-брифінгу. 

«Станом на 14 квітня в області з початку спостережень зареєстровано 381 підозру на коронавірусну інфекцію. У 213 випадках було підтверджено коронавірус, в тому числі у 12 дітей. Четверо з них  - з м.Вінниці, а також ще чотири дитини з Гайсинського району. Коронавірус серед дітей виявлено в Чернівецькому, Вінницькому, Томашпільському та Тростянецькому районах, де зареєстровано по одному випадку захворювання серед дитячого населення», - зауважив Владислав Скальський.

Лабораторно підтверджені випадки COVID – 19 зареєстровані: у місті Вінниці - 94, у Калинівському районі – 39, у Тростянецькому районі – 15, у Вінницькому районі – 12, в Гайсинському районі - 11, у Козятинському районі – 6, у Немирівському та Ямпільському районах – по 5 випадків, у Погребищенському районі – 4, а в Хмільницькому, Жмеринському, Томашпільському, Барському та Липовецькому районах – по 3. В Крижопільському районі зафіксовано 2 випадки COVID  - 19, а в м.Ладижині та у Тиврівському, Тульчинському, Оратівському та Чернівецькому районах виявлено по 1 випадку.

Так, за останню добу на Вінниччині виявлено 19 нових випадків зараження на COVID – 19.

Вчасна реєстрація випадків відбувається завдяки роботі Вінницького обласного лабораторного Центру МОЗ України, фахівці якого працюють в цілодобовому режимі, проводячи велику кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції.

 «На сьогодні обласний лабораторний Центр МОЗ України отримав ще 450 зразків біоматеріалів для досліджень. Це дуже велика кількість біоматеріалу. Фахівці обласного лабораторного Центру продовжують працювати цілодобово. На даний час в лабораторіях протестовано 3034 зразки біоматеріалів», - зазначив очільник області.

Під час брифінгу онлайн Владислав Скальський також поінформував про забезпечення медпрацівників засобами індивідуального захисту та про надходження реагентів для проведення тестів на полімеразну ланцюгову реакцію.  

«Вчора ввечері ми отримали чергову централізовану поставку. У першу чергу, це реагенти для тест-систем на полімеразну ланцюгову реакцію у кількості більше 8 тис. штук, а також засоби індивідуального захисту для наших медиків, які зараз стоять на передовій. Ми робимо все можливе, аби медичні працівники були забезпечені та захищені належним чином. Сьогодні буде визначено розподіл цих засобів. Також невдовзі ми очікуємо надходження додаткових централізованих поставок», - зауважив Владислав Скальський.