Під час онлайн брифінгу в облдержадміністрації заступниця голови ОДА Наталя Заболотна проінформувала про запобіжні карантинні заходи, вжиті  у закладах області зі стаціонарним перебуванням клієнтів.

За словами посадовиці, у системі соціального захисту населення Вінницької області функціонує 13 обласних закладів, де на стаціонарній основі перебувають 1753 особи похилого віку та особи з інвалідністю, що постійно потребують стороннього догляду.

В області також діють 36 територіальних центрів соціального обслуговування, у складі яких створено 24 стаціонарних відділення постійного проживання, де на сьогодні перебувають 533 клієнти.

«Хочу наголосити, що як обласними закладами  так і районними і міськими територіальними центрами на місцях, з метою недопущення поширення коронавірусної хвороби серед клієнтів закладів сфери соціального захисту населення  було вжито низку заходів»,- підкреслила Наталя Заболотна.

Зокрема, заступниця голови ОДА перелічила такі:

  1. Призупинено відвідування клієнтів родичами, знайомими, волонтерами;
  2. На період карантину не дозволяється клієнтам залишати заклади;
  3. В закладах проводиться щоденний температурний скринінг персоналу та клієнтів;
  4. Заклади, які не мають прямого сполучення з населеними пунктами, де проживають працівники, забезпечують їх довіз до місця роботи.

 Сьогодні 3 обласних заклади працюють в режимі повної ізоляції. Це обласний пансіонат для осіб з інвалідністю та осіб похилого віку (Вороновицька філія); Тивріський обласний будинок-інтернат для осіб з інвалідністю та осіб похилого віку; Стрижавський дитячий будинок-інтернат.

 «Працівники цих закладів заступають на вахтовий метод по 2 тижні. Хочу щиро подякувати керівництву та працівникам перелічених закладів за відданість справі та розуміння своєї відповідальності щодо недопущення розповсюдження вірусної інфекції серед клієнтів»,- зазначила Наталя Заболотна.

За її словами, працівники, які залишаються вдома, підписали добровільну поінформовану згоду, що в позаробочий час вони перебувають в домашніх умовах, дотримуючись максимальної ізоляції.

Усі заклади зі стаціонарним перебуванням клієнтів були забезпечені запасами продуктів харчування на період карантину.

Наталя Заболотна запевнила, що обласною державною адміністрацією проводиться щоденний моніторинг забезпеченості обласних закладів сфери соціального захисту засобами індивідуального захисту (маски, рукавички), дезінфекуючими засобами, продуктами харчування, перебування персоналу на лікарняних, кількості клієнтів, які захворіли на ГРВІ.