Свій традиційний брифінг голова обласної державної адміністрації Владислав Скальський сьогодні також розпочав із оперативної інформації Обласного Лабораторного центру.

Так, він зазначив, що станом на 9.00 год. ранку, 22 квітня, на території області лабораторно підтверджених 349 випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, в тому числі, у 24 дітей. За добу було виявлено ще 11 осіб.

За його словами, вже у 30 осіб результати ПЛР тестування двічі показали негативний результат, відтак, це означає, що пацієнти офіційно одужали.

«Це хороша новина і ми, однозначно,спостерігаємо поступову стабілізацію ситуації. Проте, наразі коронавірусна інфекція виявлена у 24 адміністративно-територіальних одиницях області, а саме: в м. Вінниця - 147, Калинівський район – 70, Вінницький 17, Тростянецький 16, Погребищенський 12, Гайсинський 11, Козятинський район 9, Барський 8, Немирівський, Літинський та Жмеринський райони по 6 випадків, Тульчинський , Хмільницький та Ямпільський - по 5 випадків; Липовецький та Муровано-Куриловецький — по 4 випадки в кожному; Томашпільський , Оратівський та Чернівецький — по 3 випадки, Крижопільський, Могилів-Подільський, Іллінецький та Тиврівський по 2 випадки, і в м. Ладижин — один випадок», — повідомив голова ОДА.

Владислав Скальський зазначив, що всього на даний час в лабораторії протестовано 5255 зразків біоматеріалів. В осередках спалаху обстежено 566 осіб з підозрою на захворювання, 4659 контактних осіб.

Завдяки оперативній роботі з контактною мережею загалом було виявлено більше половини — 53% — хворих на коронавірус, — зауважив посадовець.

Як повідомив очільник області, за оперативною інформацією щодо стану пацієнтів, хворих на коронавірусну інфекцію, на стаціонарному лікуванні перебувають 55 пацієнтів. На амбулаторному — 294 особи, стан усіх пацієнтів — задовільний.

«Серед підтверджених випадків коронавірусу на сьогоднішній день маємо п’ятеро важких хворих. Всі вони знаходяться на кисневій підтримці на апараті СІПАП і наразі не потребують штучної вентиляції легень», — зауважив керівник регіону.

Всього з підозрою на COVID-19 наразі в області 566 осіб, 56 з них — госпіталізовано, в тому числі 4 дитини. Інші знаходяться на амбулаторному лікуванні та в самоізоляції і не потребують стаціонарного лікування. В обов’язковій обсервації знаходяться ті особи, які прибули з-за кордону. За останніми оперативними даними, це 12 осіб.

Владислав Скальський зазначив, що в області на сьогоднішній день функціонує 69 мобільних медичних бригад. З початку епідемії вони здійснили вже 1834 виїзди і відібрали 3151 зразок біоматеріалів.

«Спостерігаємо зменшення тих осіб, які перебувають на самоізоляції, на 166 осіб, за рахунок закінчення для них двотижневого карантину», — зауважив голова ОДА.

Він також повідомив, що по лінії швидкої медичної допомоги за добу надійшло 1459 звернень, здійснено 530 виїздів, 9 підозр на COVID, 9 осіб госпіталізовано з підозрою.