Сьогодні, 28 квітня, голова ОДА Владислав Скальський, під час робочого візиту до Вінницької МКЛ № 1, провів традиційний брифінг, в ході якого актуалізував інформацію щодо поширення Covid-19 на Вінниччині.

Під час візиту очільник області поспілкувався з головним лікарем та медичними працівниками, а також передав частину чергової, вже четвертої, централізованої поставки, організованої Офісом Президента України, для медиків Вінниччини, згідно розподілу.

Голова обласної державної адміністрації зазначив, що станом на сьогодні, загалом, Обласним Лабораторним центром було проведено 7062 ПЛР-тести. За останню добу опрацьовано 309 зразків біоматеріалів.

Станом на ранок, 28 квітня, в області зареєстровано 406 фактів підтвердження коронавірусної хвороби, в тому числі, у 27 дітей. За останню добу — вісім нових фактів.

За його словами, на даний час в роботі знаходиться 340 зразків біоматеріалів, залишок ПЛР-тестів в Обласному Лабораторному центрі складає 8600.

«Маю приємну новину — двічі ПЛР-тести показали негативний результат у 95 осіб. Таким чином, ми дуже швидко наближаємося до нашої першої сотні тих, хто одужав», — зазначив Владислав Скальський.

Важливим є те, зауважив керівник регіону, що станом на сьогодні в області 46 дорослих і троє дітей, які госпіталізовані із коронавірусною інфекцією, з них четверо важких пацієнтів, які отримують кисневу терапію за допомогою СІПАП, інші пацієнти перебувають в стабільному задовільному стані. На амбулаторному лікуванні перебувають 267 пацієнтів, які лікуються вдома, під наглядом сімейних лікарів.

«І, звісно, хотів би повідомити про стан нашого маленького пацієнта – Павлика. Хлопчик повернувся до м. Могилів-Подільський. Його стан наразі стабільний, триває відновлення нервової системи під наглядом лікарів», — зазначив Владислав Скальський.