Про це сьогодні повідомив голова обласної державної адміністрації Владислав Скальський.

«На Вінниччині від COVID – 19 одужали 219 осіб, з них – 75 медичних працівників. Станом на ранок 6 травня в області зареєстровано 765 підозр на коронавірусну інфекцію. Загалом, лабораторно підтверджено 472 випадки COVID – 19, в тому числі у 28 дітей. Коронавірус виявлено у 16 дітей з м.Вінниці, у чотирьох – з м. Гайсина. Також є два випадки захворювання на COVID – 19 серед дітей Вінницького району, по одному випадку зареєстровано – в Барському, Літинському, Томашпільському, Тросятенецькому, Калинівському районах області та в Чернівцях», - зазначив Владислав Скальський.

Загалом, лабораторно підтверджені випадки зареєстровані: у м. Вінниці -  230, в Калинівському районі – 72, у Вінницькому - 27, в Тростянецькому – 16, у Гайсинському та  Погребищенському районах – по 13. У Барському, Немирівському та Літинському районах зареєстровано по 10 випадків COVID – 19, а в Козятинському, Жмеринському, Томашпільському – по 9.

Лабораторно підтверджено по 5 випадків захворювання на коронавірусну інфекцію в Тульчинському, Хмільницькому, Ямпільському, Мурованокуриловецькому та в Липовецькому районах області.  В Оратівському, Чернівецькому, Крижопільському, Тиврівському та в м.Могилеві-Подільському – по 3 випадки COVID – 19.

В Іллінецькому районі зареєстровано два випадки, а в Бершадському районі та в м Ладижин – по одному.

 «Всього на даний час в лабораторіях Вінницького обласного центру МОЗ України протестовано 9261 зразок біоматеріалів.  Як раніше зазначалося, за результатами досліджень у 472 осіб був виявлений коронавірус, у 8789 випадках результати досліджень негативні», - зауважив Владислав Скальський.

За його словами, у вогнищах зараження було обстежено 765 осіб з підозрою на захворювання, 8466 контактних. Також з профілактичною метою було обстежено 30 осіб, які перебували в обсервації.

«Для проведення досліджень методом полімеразної ланцюгової реакції закуплено та отримано по гуманітарній допомозі 310 наборів діагностичних тест-систем. На даний час в лабораторіях обласного лабораторного Центру у наявності діагностичні тест-системи для дослідження матеріалів методом полімеразної ланцюгової реакції на 19 600 осіб», - повідомив Владислав Скальський.