Про загальну ситуацію в області щодо рівня захворюваності на COVID – 19 повідомив голова облдержадміністрації Владислав Скальський.

«На сьогодні в області одужали 291 особа, в тому числі 21 дитина та 107 медпрацівників, що підтверджено негативними результатами повторних лабораторних досліджень. За інформацією Вінницького обласного лабораторного Центру МОЗ України, станом на 10 квітня в області з початку спостережень зареєстровано 865 підозр на коронавірусну інфекцію. У 544 випадках виявлений коронавірус, в тому числі у 39 дітей. Зокрема, COVID – 19 виявлено у 27 дітей з м.Вінниці, у чотирьох – з м.Гайсина. У Вінницькому районі лабораторно підтверджено 2 випадки захворювання на коронавірус серед дитячого населення, а в Калинівському, Барському, Літинському, Томашпільському, Тростянецькому районах та в Чернівцях – по одному», - повідомив Владислав Скальський.

Загалом, лабораторно підтверджені випадки зареєстровані: у м. Вінниці -  281, в Калинівському районі – 72, у Вінницькому - 35, в Тростянецькому – 18, у Гайсинському та Погребищенському районах –  по 13, в Літинському – 12, у Жмеринському – 11.

По 10 випадків COVID – 19 зафіксовано в Барському, Немирівському, Томашпільському, Козятинському районах.

У Тульчинському, Хмільницькому, Ямпільському, Мурованокуриловецькому, Липовецькому та в Оратівському районах області – по 5 випадків.

Лабораторно підтверджено 4 випадки захворювання на коронавірусну інфекцію у Тиврівському районі.

У Чернівецькому, Крижопільському районах та в м.Могилеві-Подільському – по 3.

По 2 випадки виявлено в Іллінецькому районі та в Ладижині. Також зафіксовано по одному випадку COVID – 19 в Бершадському і Шаргородському районах області.

«Всього на даний час в лабораторіях Вінницького обласного лабораторного центру МОЗ України  протестовано 10822 зразків матеріалів. У результаті досліджень у 544 осіб був виявлений коронавірус, в 10278 випадках результати досліджень були негативні», - зауважив Владислав Скальський.

У вогнищах інфекції було обстежено 865 осіб з підозрою на захворювання, 9927 контактних. Також  з профілактичною метою було обстежено 30 осіб, які перебували в обсервації.

«Для проведення досліджень методом полімеразної ланцюгової реакції закуплено та отримано по гуманітарній допомозі 310 наборів діагностичних тест-систем. На даний час в лабораторіях обласного лабораторного Центру в наявності діагностичні тест-системи для дослідження матеріалів методом полімеразної ланцюгової реакції на 17 600 осіб», - розповів голова ОДА.

На жаль, в області зареєстровано ще один летальний випадок. У віці 62 років 9 травня від COVID - 19 помер чоловік з м.Вінниці, який мав онкологічне захворювання.

Наразі на Вінниччині 6 летальних випадків: 3 зареєстровано у м. Вінниці, 2 – в Калинівському районі, 1 – в Козятинському районі.

Співчуття рідним та близьким.