Про загальну ситуацію в області щодо рівня захворюваності на COVID – 19 повідомив голова облдержадміністрації Владислав Скальський.

«На сьогодні в області одужали 728 осіб, в тому числі 52 дитини та 197 медичних працівників, що підтверджено негативними результатами повторних лабораторних досліджень. За інформацією Вінницького обласного лабораторного Центру МОЗ України, в області з початку спостережень зареєстровано 1679 підозр  на коронавірусну інфекцію. У 1150 випадках виявлений коронавірус, в тому числі у 91 дитини. Зокрема, COVID – 19 виявлено у 63 дітей з м.Вінниці, у чотирьох – з м.Гайсина. У Вінницькому районі лабораторно підтверджено 6 випадків захворювання на коронавірус серед дитячого населення, в Липовецькому – 4, у Хмільницькому – 3, у Барському – 2. По одному випадку COVID – 19 серед дітей зафіксовано в Жмеринському, Калинівському, Козятинському, Літинському, Могилів-Подільському, Немирівському, Томашпільському, Тростянецькому районах та в Чернівцях», - повідомив Владислав Скальський.

Загалом, лабораторно підтверджені випадки зареєстровані:  у м.Вінниці -  671, у Калинівському районі – 77, у Вінницькому - 74, в Жмеринському - 53, у Хмільницькому – 32, в Тиврівському та у Могилів-Подільському -  по 27, у Липовецькому – 20, в Тростянецькому і в Барському – по 19, у Літинському – 18, в Козятинському – 16, у Гайсинському - 14, в Погребищенському – 13, у Немирівському і в Томашпільському – по 11, у  Ямпільському – 7.

По 6 випадків COVID – 19  зареєстровано в Чернівецькому, Іллінецькому і в Тульчинському районах, по 5 – у Мурованокуриловецькому та в Оратівському.

У Бершадському районі 4 випадки захворювання на коронавірус, а в Крижопільському районі та в Ладижині – по 3, у Шаргородському районі – 2.

Один випадок зареєстровано в Чечельницькому районі області.

«Всього на даний час в лабораторіях обласного Центру МОЗ України протестовано 23326 зразків матеріалів. У результаті досліджень в 1150 осіб був виявлений коронавірус, а в 22176 випадках результати досліджень були негативні», - зазначив Владислав Скальський.

У вогнищах інфекції було обстежено 1679 осіб з підозрою на захворювання, 21617 контактних. Також з профілактичною метою було обстежено 30 осіб, які перебували в обсервації.

«Для проведення досліджень методом полімеразної ланцюгової реакції закуплено та отримано по гуманітарній допомозі 355 наборів діагностичних тест-систем. На даний час в лабораторіях обласного лабораторного Центру в наявності діагностичні тест-системи для дослідження матеріалів методом полімеразної ланцюгової реакції на 6800 осіб», - розповів голова ОДА.

На жаль, в області 19 летальних випадків: 10 зареєстровано у м.Вінниці, 3 – у Вінницькому районі, 2 – в Калинівському, а також по одному випадку в Козятинському, Літинському, Хмільницькому та в Чернівецькому районах області.