РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

16 лютого 2022 року

Вінниця

     № 65

 

 

Про створення робочої групи з вирішення

проблемних питань, пов’язаних із реєстрацією

податкових накладних (розрахунків коригувань)

в Єдиному реєстрі податкових накладних, зупиненням,

відмовою в їх реєстрації сільськогосподарським

товаровиробникам (фермерським господарствам тощо)

  

Відповідно до статті 6, пункту 9 частини першої статті 39 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», пункту 2 розділу 6 витягу з протоколу   № 81 засідання Кабінету Міністрів України від 16 вересня 2020 року: 

  1. Утворити робочу групу з вирішення проблемних питань, пов’язаних із реєстрацією податкових накладних (розрахунків коригувань) в Єдиному реєстрі податкових накладних, зупиненням, відмовою в їх реєстрації сільськогосподарським товаровиробникам (фермерським господарствам тощо), у складі згідно з додатком та затвердити Положення про неї, що додається. 
  1. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника Голови обласної державної адміністрації Сергія Здітовецького.

 

 

Голова обласної державної

адміністрації                                                                           

   Сергій БОРЗОВ

 

Додаток

до розпорядження Голови

обласної державної адміністрації

16 лютого 2022 року № 65

 

 Склад

робочої групи з вирішення проблемних питань, пов’язаних із реєстрацією податкових накладних (розрахунків коригувань) в Єдиному реєстрі податкових накладних, зупиненням, відмовою в їх реєстрації сільськогосподарським товаровиробникам (фермерським господарствам тощо)

 

ЗДІТОВЕЦЬКИЙ

Сергій Георгійович

заступник Голови обласної державної адміністрації, голова робочої групи

МЕРЕЖКО

Володимир Миколайович

директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку обласної державної адміністрації, заступник голови робочої групи

СІДОРОВ

Олег Васильович

начальник управління агропромислового розвитку Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації, секретар робочої групи

ЗОРЯ

Ігор Анатолійович

начальник управління оподаткування фізичних осіб Головного управління Державної податкової служби у Вінницькій області (за згодою)

КОПАЧЕВСЬКИЙ

Микола Анатолійович

директор Департаменту фінансів обласної державної адміністрації

КУХАРЧУК

Інна Іванівна

голова Громадської спілки « Об’єднана асоціація фермерів України» (за згодою)

МАРТИНЮК

Олег Федорович

заступник начальника Головного управління Державної податкової служби у Вінницькій області (за згодою)

ПИПЯК

Іван Миколайович

заступник голови ради облагрооб’єднання  «Вінницька рада сільгоспвиробників» (за згодою)

 

Директор Департаменту міжнародного

розвитку та регіонального розвитку

обласної державної адміністрації                       

           Володимир МЕРЕЖКО

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО   

 Розпорядження Голови

обласної державної адміністрації

 16 лютого 2022 року № 65

 

Положення

про робочу групу з вирішення проблемних питань, пов’язаних із реєстрацією податкових накладних (розрахунків коригувань) в Єдиному реєстрі податкових накладних, зупиненням, відмовою в їх реєстрації сільськогосподарським товаровиробникам (фермерським господарствам тощо)

 

  1. Робоча група з вирішення проблемних питань, пов’язаних із реєстрацією податкових накладних (розрахунків коригувань) в Єдиному реєстрі податкових накладних, зупиненням, відмовою в їх реєстрації сільськогосподарським товаровиробникам (фермерським господарствам тощо), (далі – робоча група) є тимчасовим консультативно-дорадчим органом, який утворюється Головою обласної державної адміністрації.

 

  1. Робоча група у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, Указами Президента України, актами Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України, наказами Міністерства аграрної політики та продовольства, іншими нормативно-правовими актами, розпорядженням Голови обласної державної адміністрації та цим Положенням.

 

  1. Основними завданнями робочої групи є:

сприяння забезпеченню взаємодії центральних і територіальних органів виконавчої влади з врегулювання проблемних питань, пов’язаних із реєстрацією податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних, зупиненням, відмовою в їх реєстрації сільськогосподарським товаровиробникам (далі – реєстрація);

аналіз можливих ризиків, які виникають у сфері реєстрації, із урахуванням особливостей сільськогосподарської діяльності;

комплексний аналіз фінансово-економічних чинників діяльності сільськогосподарських підприємств, що можуть впливати на ситуацію із блокуванням податкових накладних;

напрацювання шляхів, механізмів і способів вирішення проблемних питань, що виникають при реєстрації;

розроблення пропозицій щодо удосконалення нормативно-правових актів у сфері адміністрування податкових накладних, поданих сільгоспвиробниками.

 

  1. Робоча група відповідно до покладених на неї завдань:

на підставі об’єктивного розгляду наявної інформації проводить аналіз ефективності заходів і причин виникнення проблем у процесі реєстрації;

бере участь у розробленні пропозицій до проєктів нормативно-правових актів з врегулювання проблемних питань, пов’язаних із реєстрацією;

подає Міністерству аграрної політики та продовольства України інформацію про результати роботи,  напрацьовані рекомендації та пропозиції.

 

  1. Робоча група у процесі своєї діяльності має право:

отримувати в установленому порядку інформацію, необхідну для виконання покладених на неї завдань;

залучати до участі у своїй роботі фахових експертів та представників громадськості (за згодою);

утворювати у разі потреби для виконання покладених на неї завдань постійні або тимчасові підгрупи;

організовувати проведення конференцій, семінарів, нарад та інших заходів.

 

  1. Робоча група під час виконання покладених на неї завдань взаємодіє з державними органами, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями.

 

  1. Робоча група утворюється у складі голови, заступника голови, секретаря та її членів.

Головою робочої групи є заступник Голови обласної державної адміністрації.

 

  1. Формою роботи робочої групи є засідання, що проводяться за рішенням голови робочої групи.

Засідання робочої групи веде голова, а за його відсутності – заступник голови робочої групи. Підготовку матеріалів для розгляду на засіданнях робочої групи забезпечує її секретар.

Засідання робочої групи вважається правоможним, якщо у ньому беруть участь більше половини її членів.

Дата проведення засідання та порядок денний повідомляються членам робочої групи не пізніше ніж за три робочі дні до засідання, а у разі термінового вирішення питань – протягом одного робочого дня.

 

  1. Рішення робочої групи вважається схваленими, якщо за нього проголосувало більше як половина присутніх на засіданні членів робочої групи.

У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос голови.

 

  1. Рішення робочої групи фіксується у протоколі засідання, який підписується головою та секретарем і надсилається всім членам робочої групи.

 

  1. Організаційно-методичне забезпечення діяльності робочої групи покладається на Департамент міжнародного співробітництва та регіонального розвитку обласної державної адміністрації.                                   

  

Директор Департаменту міжнародного

розвитку та регіонального розвитку

обласної державної адміністрації                          

        Володимир МЕРЕЖКО