Рішенням 4 сесії 7 скликання від 11 лютого 2016 року затверджено Регіональну програму сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства у Вінницькій області на 2016-2018 роки, одним із напрямків якої є створення сприятливих умов для розвитку книговидання, поліпшення забезпечення населення області книговидавничою продукцією. Одним з важелів в стимулюванні видавничої справи в області є випуск книг місцевих авторів за рахунок коштів обласного бюджету.
У 2005 році вперше з обласного бюджету виділено 18 тисяч гривень на видання творів місцевих авторів, за рахунок яких видано антологію творів сучасних письменників Вінниччини «Квіт подільського слова». Це стало доброю традицією і щороку сума коштів збільшувалась. Протягом 10 років видано 232 книги різних жанрів на суму 3,3 млн.грн. У 2015 році видано 21 книгу на суму 350,0 тис. грн.., на 2016 рік обласним бюджетом на видання творів місцевих авторів передбачено 400 тис.грн.
За період з 2005 року видано ряд альбомів, які репрезентують нашу область, відтворюють культуру, звичаї та духовне життя вінничан. Це альбоми «Вінниччина», «Чотири вінницькі броди», «Енциклопедія сакрального мистецтва Поділля», «Краса твоя, Вінниччино». Заслуговують на увагу альбоми робіт художників “Мистецтво Вінниччини”, «Немирівські пленери», “Декоративно-прикладне мистецтво Вінниччини”, “Вінницький вернісаж”, «Монументальне мистецтво», «Графіка». Обласними краєзнавчим та художнім музеями підготовлено видання “Раритети Вінницького краєзнавчого музею”, “Каталог художнього музею”, “Графіка ХVIII-ХХ століть” та «Шедеври Вінниччини». У 2008 році започатковано серію альбомів художників «Митці Вінниччини» Щороку видається 4-5 альбомів цієї серії.
З 2011 року започатковано серію «Бібліотека літератури Вінниччини», в якій видано художні твори письменників А.Подолинного, М.Рябого, Г.Усача, Л.Пастушенка, А.Звірика, В.Гарвасюка, В.Тимчука, а у 2013 році – серію .

Прекрасну колекцію видань розпочато під назвою «Шкільна бібліотека Вінниччини», в якій видано повість «Маруся» Марка Вовчка, оповідання М.Коцюбинського та повість «Облога Буші» М.Старицького.
Окрім цього, видано збірники художніх творів, статей, спогадів «Миле серцю Поділля», «Собор», «Всміхається Руданському нове тисячоліття», «На громах настояний скарбник», «Блискавка з темряви», збірки поезій М,Каменюка, Т.Яковенко, В.Сторожук, М.Стрельбицького, О. Вітенко, Г.Сірої, О.Пасічника, сатиру і гумор А.Гарматюка, П.Щербаня, Ю.Сегеди та М. Сарахана.
Підтримали члени експертної ради і видання ряду історичних творів, зокрема, О.Логіонової та Л.Семенко, К,Завальнюка, А.Зінченка, В.Петренка, С.Гальчака, М.Дороша, О.Дмитрука.
Цікавими та якісно ілюстрованими видано дитячі книги «Подільське перевеслечко», «Жниварик», «Пізнайчик-Подолянчик» підготовлені Вінницькою обласною краєзнавчою літературно-мистецькою громадською організацією «Велика рідня».
Видано і ряд методичних посібників, краєзнавчу літературу публіцистику, літературні дослідження, збірки нарисів та есеїв. Користуються попитом видані твори письменників ХІХ-ХХ століття С.Караскевич-Ющенко, В.Тарноградськиого, А.ШумовськоїСтебельської.
До 200-річчя з дня народження Т.Шевченка видано книги Вінницької обласної універсальної бібліотеки ім. К.А.Тімірязєва «Т.Г. Шевченко і Вінниччина», З іменем Кобзаря (упорядник А.Подолинний), Коваля О. «Тарас Шевченко на Вінниччині» та Куцевол О. «Життя і творчість Т.Шевченка в художній рецепції українських письменників».