Відповідно до нової редакції, стаття 53-1 Закону України "Про запобігання корупції" щодо забезпечення умов для повідомлення інформації про можливі факти корупційних або пов'язаних із корупцією правопорушень передбачає, що державні органи, органи місцевого самоврядування, юридичні особи публічного права зобов'язані забезпечити функціонування внутрішніх каналів повідомлень про можливі факти корупційних або пов'язаних із корупцією правопорушень.

Цією ж статтею, органи прокуратури, Національна поліція, НАБУ, ДБР і НАЗК зобов'язано забезпечити функціонування внутрішніх регулярних каналів повідомлень про можливі факти корупційних або пов'язаних із корупцією правопорушень.

Законопроект передбачає, подачу повідомлень, зокрема анонімних, через внутрішні канали повідомлень про можливі факти корупційних або пов'язаних із корупцією правопорушень здійснюється через відкритий для цілодобового доступу єдиний портал повідомлень викривачів і спеціальної телефонної лінії.

Згідно із законопроектом, єдиним порталом повідомлень викривачів є інформаційно-телекомунікаційна система, яка має комплексну систему захисту інформації та забезпечує обмін даними з викривачем за допомогою мережі інтернет, збір, зберігання, використання, захист, облік, пошук узагальнень викривачів, а також іншої інформації, зокрема про статус викривачів, стан і результати розгляду повідомлень викривачів.

Інформація про можливі факти корупційних або пов'язаних із корупцією правопорушень, отримана через регулярні канали повідомлень такої інформації, вноситься до єдиного порталу повідомлень викривачів уповноваженими на це особами відповідних суб'єктів.

Залишається можливість використання будь-яких інших способів здійснення повідомлень про факти корупційних правопорушень (відправлення повідомлень, зокрема анонімних, у паперовій або електронній формі або під час особистого прийому, через спеціальну телефонну лінію тощо) з гарантією дотримання умов конфіденційності та анонімності. Така інформація вноситься до єдиного порталу повідомлень викривачів.