Вчора, 7 вересня, напередодні відзначення Дня міста Вінниці, на Майдані Незалежності відбулася церемонія нагородження переможців «ХІІ МіжНародного ВІННИЦіЯнського фестивалю комедійного і пародійного кіно».

Фестиваль, який традиційно вважається епілогом Дня міста, став можливим завдяки підтримки міської влади, обласної державної адміністрації, а також низки регіональних спонсорів та партнерів.

Особливим гостем цьогорічного фестивалю став Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

«Кінематограф займає особливе місце у житті кожного з нас. На сьогоднішній день український кінематограф переживає своє відродження. Світ починає цікавитись українським кіно, воно набуває поширення та популярності. У зв’язку з цим Кабінетом Міністрів України цього року виділено на розвиток вітчизняного кінематографу 1 мільярд гривень», – зазначив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Ведучою вечора була українська журналістка та відома телеведуча Катерина Осадча.

Цього року гостями фестивалю стали відомі зірки телебачення, зокрема Віктор Андрієнко, Ян Левіндзон, Євген Чепурняк, Олег Філімонов, Анатолій Борсюк, Сергій Середа, а також вінницький музичний гурт «Пан Карпо».

Нагородження переможців «ХІІ МіжНародного ВІННИЦіЯнського фестивалю комедійного і пародійного кіно» відбувалося у декількох номінаціях, серед яких такі, як «Реклама», «Відеокліп», «Short, побері!» та «Анімація».

Переможців фестивалю нагородили статуетками у вигляді золотих летючих слонів.

За традицією, «ХІІ МіжНародний ВІННИЦіЯнський фестиваль комедійного і пародійного кіно» завершився запуском летючої кульки у формі слона.

Церемонія нагородження транслювалася у прямому ефірі в мережі Інтернет на офіційному веб-сайті фестивалю www.vinnician.org.

Слід відзначити, що фестиваль за свою дванадцятирічну історію став значно різноманітнішим та популярнішим серед мешканців та гостей міста Вінниці, а рівень відеороликів, поданих на фестиваль – набагато професійнішим.

Нагадаємо, що проект «ХІІ МіжНародний ВІННИЦіЯнський фестиваль комедійного і пародійного кіно» став одним з переможців конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка у 2018 році за рахунок коштів обласного бюджету, який щороку проводиться Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації.