Сьогодні, 14 січня, в прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації відбулася прес-конференція громадської організації «Мир Дому Вашому» щодо реалізації проекту із впровадження в закладах освіти області курсу християнської етики «СВІЧАДО».

Проект реалізовується у рамках конкурсу «Християнська етика як засіб виховання моральних цінностей» за підтримки Вінницької обласної громадської організації «Вінницька асоціація медиків».

«Мета проекту – показати необхідність виховання підростаючого покоління на християнських цінностях, засадах взаємодопомоги, розуміння та любові. Ми хочемо нагадати громаді, що всебічний розвиток особистості та переоцінка цінностей у бік духовності – це те, що сьогодні потребує українське суспільство», – зазначила голова Вінницької обласної громадської організації «Вінницька асоціація медиків» Руслана Харковенко.

«Діти та молодь повинні чітко розуміти, що поряд зі світом гаджетів та Інтернету є ще світ духовності, який визначає людину як особистість та гідного громадянина своєї держави», – відзначив президент громадської організації «Мир Дому Вашому» Віктор Матвеєв.

Авторами ідеї проекту є Майя Вакар та Регіна Майстрова. За їх словами, назва проекту дуже символічна.

«Слово «свічадо» має 2 значення: свічник для багатьох свічок або дзеркало. Такою назвою проекту ми хочемо звернути увагу громади на те, що саме діти є дзеркалом суспільства, відображенням його сильних та слабких сторін, моральності», – переконана Регіна Майстрова.

У рамках реалізації в області освітнього проекту «СВІЧАДО» буде проведено конкурсний відбір вчителів та волонтерів для подальшого вивчення навчального курсу «Християнська етика», який у майбутньому вони зможуть викладати у закладах освіти області.

Для участі в проекті потрібно заповнити аплікаційну заявку за посиланням:  https://docs.google.com/forms/d/1tbnEreuFBM0ScTIRjUv4Y2GEap52dirKBHNLXcqVwVM/viewform?edit_requested=true , або звернутися за контактними телефонами:

1) моб.: (098) 090-15-55 Регіна Майстрова;

2) моб.: (096) 664-02-54 Майя Вакар.

Педагоги та волонтери, відібрані для участі в проекті, матимуть змогу отримати спеціальний сертифікат, що підтверджує оволодіння освітнім курсом з християнської етики.