Сьогодні, 13 травня, у прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації відбулася прес-конференція громадської організації «Освітній простір 2.0» щодо реалізації в області проекту «Фактор успіху: розвиток підприємницьких компетенцій в учнів ПТНЗ», що став одним з переможців конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься фінансова підтримка у 2019 році за рахунок коштів обласного бюджету.

Мета проекту: розвиток підприємницьких компетенцій та ініціативності в учнів професійно-технічних закладів освіти Вінницької області.

«За сприяння Департаменту освіти і науки облдержадміністрації буде відібрано 50 учнів професійно-технічних закладів освіти, які навчатимуться основам підприємництва, менеджменту та маркетингу. Набуті знання, уміння та навички учасники зможуть використати для розробки власних бізнес-планів та поборотися за фінансову підтримку свого проекту на конкурсі, який ми плануємо провести у листопаді», – зазначила керівник проекту Вікторія Турчак.

Окрім того, планується розробити та видати методичний посібник з основ підприємницьких компетенцій для викладачів ПТНЗ, який вони зможуть використовувати у своїй роботі.

«Без сумніву, що вміння працювати своїми руками та маючи відповідні знання у сфері підприємництва відкривають перед молоддю значні можливості», – переконана Вікторія Турчак.

Проект реалізовується за інформаційної підтримки Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації. Супровід виконання проекту здійснює член конкурсної комісії, заступник директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Олена Чорна.

Громадська організація «Освітній простір 2.0» має значний досвід реалізації на території області низки освітніх та соціальних проектів, зокрема «ProАктивні», «FlyUp», «Сільський туризм – вірний крок на шляху покращення транскордонного співробітництва між Сорокським районом (Республіка Молдова) та Ямпільським районом», а також проектів у рамках Програми розвитку туризму у Вінницькій області на 2017-2020 роки.

Нагадаємо, що цього року переможцями конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься фінансова підтримка у 2019 році за рахунок коштів обласного бюджету стали 25 проектів громадських організацій Вінниччини, які протягом року отримають співфінансування на загальну суму 1 млн. грн.