Сьогодні, 3 червня, у приміщенні Вінницького обласного молодіжного центру «Квадрат» відбувся семінар-тренінг «Демократія участі: механізми громадської участі на місцевому та регіональному рівнях» за участі відповідальних осіб з організації та проведення консультацій з громадськістю райдержадміністрацій, голів громадських рад, що утворені та діють при райдержадміністраціях, членів Громадської ради при облдержадміністрації та Громадської ради при обласній Раді, а також представників інститутів громадянського суспільства Вінниччини.

Захід організовано Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації у рамках виконання Регіональної програми сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства у Вінницькій області на 2019-2021 роки.

Мета семінару-тренінгу: набуття знань, удосконалення умінь та навичок з питань налагодження взаємодії у процесі формування та реалізації місцевої та регіональної політики.

«Сьогодні співпраця між владою та громадянським суспільством, а також залучення до цього процесу представників бізнесу, набуває нового значення. Змінюється сама концепція співпраці, яка спрямована на спільне вирішення актуальних питань місцевого та регіонального значення», – відзначив заступник директора – начальник управління комунікацій з громадськістю Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації, модератор заходу Іван Педорук.

«Громадська рада при облдержадміністрації – це універсальний інструмент комунікації між владою та інститутами громадянського суспільства Вінниччини, який довів свою ефективність», – зазначив у вступному слові голова Громадської ради при облдержадміністрації Пилип Прудиус.

«Ми маємо позитивний досвід співпраці з депутатським корпусом обласної Ради, структурними підрозділами облдержадміністрації, Громадською радою при облдержадміністрації, низкою обласних установ та організацій. Тільки налагоджена комунікація та співпраця дозволяють у повній мірі долучатися до вирішення актуальних проблем регіональної політики», – переконана голова Громадської ради при обласній Раді Наталія Морозова.

Захід передбачав роботу у декількох групах, зокрема, таких, як «Налагодження ефективної комунікації між владою та громадянським суспільством» (спікер: Олена Василишина – заступник начальника управління – начальник відділу комунікацій з громадськістю Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації), «Громадська рада як консультативно-дорадчий орган при органі виконавчої влади» (спікер: Михайло Бардин – заступник голови Громадської ради при облдержадміністрації), «Проведення громадської експертизи діяльності органів виконавчої влади» (спікер: Віталій Дорох – голова Хмільницької районної громадської організації «ПРАВО»), «Доступ до публічної інформації» (спікер: Юлія Грига – голова громадської організації «Філософія Серця»), «Фінансова підтримка інститутів громадянського суспільства» (спікер: Максим Студілко – член правління Вінницької обласної правозахисної організації «Джерело надії»), «Організація та проведення консультацій з громадськістю» (спікер: Олена Данілова – координатор проектів громадської організації «Центр UA» у Вінницькій області).

Пропозиції учасників семінару-тренінгу були відповідно оформлені організатором заходу та будуть враховані у процесі налагодження ефективної комунікації між владою та громадянським суспільством на Вінниччині.