У рамках реалізації Вінницькою міською організацією соціального розвитку та становлення окремих малозахищених категорій молоді «Паросток» проєкту «Агенти соціальних змін» працівники та вихованці інтернатних закладів Вінницької області, Територіального центру соціального обслуговування м. Вінниці та Вінницького державного педагогічного університету ім. Михайла Коцюбинського здійснили рекреаційну подорож до Карпат.

Нагадаємо, що проєкт став одним з переможців конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься фінансова підтримка у 2019 році за рахунок коштів обласного бюджету.

Проєкт реалізовується за інформаційної підтримки Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації. Супровід виконання проєкту здійснює голова постійної комісії обласної Ради з питань освіти, культури, сім'ї та молоді, спорту і туризму, духовності та історичної спадщини Людмила Станіславенко.

«У рамках проєкту працює «Інтегрована Школа агентів соціальних змін» для молоді Літинського, Липовецького, Барського, Калинівського, Немирівського та Жмеринського районів області. Ми систематично організовуємо та проводимо тренінги на базі нашої громадської організації, а також рекреаційні подорожі, зазвичай до Карпат та Львову для працівників соціальних закладів регіону з метою попередження емоційного вигорання», – зазначила голова Вінницької міської організації соціального розвитку та становлення окремих малозахищених категорій молоді «Паросток», керівник проєкту Ірина Саранча.

Зазначимо, організація має значний досвід щодо реалізації на території області низки інклюзивних проєктів: «Життя вище інвалідності», «Мистецтво без бар’єрів», «Соціальні реабілітації – шлях до інклюзії», «Вимушені переселенці: життя без болю», «Денний догляд за особами з глибокою та помірною інвалідністю», «Шлях до повноцінного життя в громаді осіб з інвалідністю та учасників АТО», «Кроки до професійного виживання».

Протягом 2018 року реалізовувався проєкт «Освіта протягом життя» спрямований на популяризацію обласної концепції сталого екологічного розвитку шляхом проведення інформаційно-просвітницької та освітньої кампанії для дітей та молоді з інвалідністю, а також подолання професійного вигорання у працівників соціальної сфери.