«Я змінюю!» - під таким гаслом проходив сьогодні у Вінниці ІІІ Регіональний Форум Громадських Ініціатив. За задумом організаторів – Департаменту  інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації «Мета такого зібрання - налагодити партнерські відносини з організаціями громадянського суспільства, об’єднати думки і сили громадських організацій у реалізації у Вінницькій області в 2020 році Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні,- коментує директор Департаменту Світлана Василюк. За її словами, на Вінниччині зареєстровано близько 3 тисяч громадських організацій, з них активно діють понад 200, а для участі у форумі зареєструвались майже 100  громадських об’єднань.

В роботі Форуму взяли участь голова облдержадміністрації Владислав Скальський, його заступник Олександр Крученюк, представники  ІГС Вінниччини.

Вітаючи учасників Форуму, Владислав Скальський зазначив: «Мені надзвичайно приємно вітати сьогодні представників майже усіх дієвих громадських організацій, які розуміють як свою роль так і значення назви цього форуму «Я змінюю»: в першу чергу змінюю самого себе і своє ставлення до проблем які є у суспільстві та в державі. Тільки змінившись і зрозумівши яким чином можна допомогти державі у вирішенні нагальних  проблем, можна стати тією частинкою громадянського суспільства, якого саме зараз держава потребує».

Робота форуму проходила у форматі «Світове кафе: «Проконсультуй владу», що передбачає спільне обговорення шляхів вирішення ключових проблем співпраці влади та громади Вінниччини. За окремими столами були підготовлені 7 локацій для панельних дискусій з таких питань:

- створення на місцевому рівні Фонду розвитку ІГС;

- діяльність консультативно-дорадчих органів при органах влади;

- консультації з громадськістю;

- соціальне підприємництво;

- створення сприятливих умов для міжсекторальної співпраці

- синергія між ІГС міста та області ;

- участь ІГС в соціально-економічний розвитку області.


Через рівні проміжки часу команди за столами змінювались і за свіжою філіжанкою кави у невимушеній обстановці робота продовжувалась вже над іншим питанням.

«На мою думку, сьогодні для роботи обрано дуже вдалий формат,- зауважив Олександр Крученюк, відкриваючи другий етап панельних дискусій.- Ми й надалі  будемо продовжувати роботу в цьому ж напрямку, враховуючи усі пропозиції та напрацювання сьогоднішнього Форуму при розробці Стратегії розвитку Вінницької області до 2027 року».

На завершення Форуму, його організатори та учасники підбили підсумки секційної роботи та заслухали короткі звіти тренерів – модераторів із конкретними пропозиціями.

Підсумовуючи роботу ІІІ Регіонального Форуму Громадських Ініціатив, директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Світлана Василюк подякувала його учасникам за активну і результативну роботу та запевнила, що усі пропозиції будуть ретельно вивчені, матеріали зустрічі  узагальнені для використання.