Сьогодні, 16 жовтня, у пресцентрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації презентували методичний посібник «Електронна демократія: від «А» до «Я»: методичні рекомендації щодо нормативно-правового забезпечення впровадження інструментів електронної демократії».

Посібник розроблено Хмільницькою районною громадською організацією «ПРАВО» у рамках реалізації проєкту «Електронна демократія: інформуємо, навчаємо, аналізуємо», що став одним з переможців конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься фінансова підтримка у 2019 році за рахунок коштів обласного бюджету.

Нагадаємо, що проєкт спрямований на підвищення компетентностей органів державної влади та місцевого самоврядування, а також інститутів громадянського суспільства Вінниччини з тематики розвитку електронної демократії.

«Наше головне завдання – створити належні умови для розвитку електронної демократії у Вінницький області. Проаналізувавши основні виклики та проблеми у даній сфері ми створили методичний посібник для працівників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та громадських організацій, який включає у себе практичні рекомендації з використання ключових інструментів електронної демократії, зокрема таких, як консультації з громадськістю, електронні петиції, громадський бюджет та інші», – зазначив голова Хмільницької районної громадської організації «ПРАВО», керівник проєкту Віталій Дорох.

Зазначимо, що Хмільницька районна громадська організація «ПРАВО» має значний досвід щодо реалізації різноманітних проєктів на території області, зокрема таких, як «Формування безпечного середовища: спільна справа поліції та громади», «Безоплатна правова допомога в Хмільницькому районі: посилюємо правові можливості громади», «Інструменти місцевої демократії в об’єднаних громадах: долаємо перешкоди», «Міський бюджет – бачу, розумію, контролюю», «Хмільник туристичний: робимо перші кроки», «Моніторинг доброчесності виконання ремонту доріг у Вінницькій області» та інших.

Починаючи з 2018 року, у рамках Програми е-урядування задля підзвітності влади та участі громади (EGAP) у Вінницькій області, організацією реалізовується проєкт «Електронне врядування у Вінницькій області: від концепції до впровадження».