Сьогодні, 18 жовтня, у пресцентрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації відбулася пресконференція щодо проведення протягом 19-20 жовтня третього Лицарського турніру пам'яті Героя Небесної Сотні Максима Шимка.

Організатором турніру є громадська організація «Родина Героїв Небесної Сотні». Захід відбуватиметься за підтримки обласної державної адміністрації, Вінницької міської ради, клубу історичної реконструкції «Аркона».

Перший такий лицарський турнір відбувся у 2017 році у Меджибожі. Цьогорічний захід відбуватиметься на площі біля колишнього кінотеатру «Росія» та, за словами організаторів, об'єднає представників 15 клубів історичної реконструкції з 10 міст України.

«Одна з мрій Максима – це відродження національної культури, звичаїв та традицій на Вінниччині. Він хотів, щоб наш регіон славився на всю Україну своїми знаковими національно-патріотичними заходами. Одним з таких заходів, безперечно, є лицарський турнір, який вже відбуватиметься втретє та вшанує світлу пам'ять Героїв Небесної Сотні, які мріяли про краще майбутнє України та віддали за цю мрію найдорожче – власне життя», – зазначила мати Героя Небесної Сотні Максима Шимка, представниця громадської організації «Родина Героїв Небесної Сотні» Зоя Кузьменко.

«Цьогорічний турнір – особливий. Окрім змагання лицарів, яких буде близько сотні з усіх куточків України, для глядачів підготовлено повноцінну концертну програму, яка включає у себе виступи бардів-менестрелів, а також відомих українських фолк-рок гуртів, зокрема таких, як «Зілля» та «Fram», – відзначила керівниця клубу історичної реконструкції «Аркона» Ольга Грабовська.

Об 11:00 годині 19 жовтня розпочнеться урочиста хода учасників від площі Героїв Небесної Сотні до місця проведення лицарського турніру.

Відвідувачі зможуть поринути у часи Середньовіччя, спостерігаючи за лицарськими боями, зокрема, турнір включає у себе бої у номінаціях «Щит – меч. Жінки», «5 на 5. Чоловіки» та «3 на 3. Жінки».

Інформаційний супровід третього Лицарського турніру пам'яті Героя Небесної Сотні Максима Шимка здійснюється Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації.

Нагадаємо, що громадську організацію «Родина Героїв Небесної Сотні» створено влітку 2014 року з метою захисту честі та гідності Героїв Небесної Сотні та всіх тих, хто постраждав на Майдані під час Революції Гідності.