Сьогодні, 22 жовтня, у пресцентрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації відбулася пресконференція громадської організації «Інститут громадських ініціатив Вінниччини» щодо реалізації в області проєкту «Трансформуйся в успіх!», що став одним із переможців конкурсу з визначення програм (проєктів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься фінансова підтримка у 2019 році за рахунок коштів обласного бюджету.

Проєкт спрямовано на формування у молоді свідомої громадської позиції та розуміння своєї провідної ролі у розвитку громади через набуття лідерських навичок.

Інноваційність просвітницького проєкту полягає у використанні сучасного методу ігрофікації та освітньої ігри. Ігри відбуватимуться у 5 об’єднаних територіальних громадах області, які будуть відібрані за принципом першості.

«Учасники гри зможуть «приміряти на себе» різні соціальні ролі, зокрема, активного жителя громади, педагога, чиновника, пенсіонера та у повній мірі наблизитися до повсякденного життя, зрозуміти суть тих процесів, які щодня відбуваються у громаді та на які потрібно впливати, наприклад, на формування бюджету громади. Ми хочемо, щоб молоді люди розуміли: якісно та вчасно виконувати свою роботу – це вже бути лідером», – зазначила голова громадської організації «Інститут громадських ініціатив Вінниччини» Ольга Маліхатко.

Планується, що проєкт охопить 150 учасників віком від 15-16 років, для яких буде організовано 30 сесій з соціальних трансформаційних ігор #ГраСвітГромад.

Проєкт «Трансформуйся в успіх!» реалізовується за інформаційної підтримки Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

Нагадаємо, що цього року переможцями конкурсу з визначення програм (проєктів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься фінансова підтримка у 2019 році за рахунок коштів обласного бюджету, стали 25 проєктів громадських організацій Вінниччини, які протягом року отримають співфінансування на загальну суму 1 млн. грн.

Протягом 1 жовтня – 15 листопада поточного року триває прийом конкурсних пропозицій для участі в конкурсі на 2020 рік.

Інформацію щодо проведення конкурсів розміщено на офіційному веб-сайті облдержадміністрації у розділі «Громадянське суспільство», рубриці «Фінансова підтримка інститутів громадянського суспільства».