Проєкт «Форум Успішних» громадської організації «Асоціація студентів та випускників ДонНУ» – це один з 23-х переможців конкурсу з визначення програм, розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання яких надається фінансова підтримка у 2020 році за рахунок коштів обласного бюджету.

Мета проєкту: підвищення соціальної активності та формування громадянської позиції у дітей та молоді Вінницької області, зокрема в учнів старших класів закладів освіти.

Форум стартував на базі Донецького національного університету ім. Василя Стуса об’єднавши за допомогою сучасних сервісів для організації онлайн-конференцій та відеозв'язку кращих учнів 11 класів закладів освіти Вінниччини, а також представників влади та бізнесу, відомих політичних та громадських діячів.

У якості спікерів форуму виступили викладачі та студенти юридичного факультету ДонНУ ім. Василя Стуса.

Серед відомих вінничан: Людмила Станіславенко – депутатка Вінницької обласної ради, Віктор Бронюк – почесний громадянин м. Вінниці, лідер гурту «ТІК», Ганна Гайду – голова Вінницького апеляційного суду, Тетяна Сапальова – суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду та Роман Корченюк – засновник юридичної фірми «Адвокатська контора «Вежа».

У форматі «запитання – відповідь» учасники форуму ділились не лише історіями власного успіху, але й говорили про досвід невдач та поразок, який є невід’ємною складовою успішної людини, а також про те, як правильно їх долати та рухатись далі до своєї мети.

«Форум Успішних» – це дієва спеціалізована платформа для підвищення соціальної активності та формування громадянської позиції у дітей та молоді Вінниччини, яка в умовах карантинних обмежень змогла гармонійно поєднати ініціативність молоді та досвід успішних вінничан у різних сферах життя міста та області.

Зазначимо, що громадська організація «Асоціація студентів та випускників ДонНу» реалізувала на території Вінницької області низку сучасних соціальних та освітніх проєктів, зокрема «Клуб донорів» та «Молодіжний банк ініціатив» у рамках «StudGraund».