Сьогодні, 8 грудня, за допомогою сервісу для організації онлайн-конференцій та відеозв'язку Zoom відбувся круглий стіл до Міжнародного дня людей з інвалідністю з тематики захисту прав та попередження дискримінації осіб з інвалідністю в інтернатних закладах області.

Захід відбувся у рамках реалізації громадською організацією «Асоціація захисту прав та допомоги людям з інвалідністю «Відкриті серця» інклюзивного проєкту «Інформаційно-просвітницька діяльність по попередженню дискримінації осіб з інвалідністю в інтернатних закладах Вінницької області», що став одним з переможців конкурсу з визначення програм, розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання яких надається фінансова підтримка у 2020 році за рахунок коштів обласного бюджету.

Мета проєкту: проведення інформаційної кампанії щодо прав осіб з інвалідністю та сприяння запобіганню дискримінації в інтернатних закладах Вінницької області.

«В області прийнято низку соціальних програм, що сприяють діяльності інститутів громадянського суспільства, які захищають інтереси осіб з інвалідністю. У даному контексті особливу увагу слід звернути на захист прав осіб з інтелектуальними порушеннями, забезпечення гідних умов їх проживання, зайнятості та відпочинку в інтернатних закладах області», – зазначила голова громадської організації «Асоціація захисту прав та допомоги людям з інвалідністю «Відкриті серця», директорка комунального закладу «Вінницький обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Обрій», керівниця проєкту Світлана Демко.

Нагадаємо, що цьогоріч переможцями конкурсу з визначення програм, розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання яких надається фінансова підтримка у 2020 році за рахунок коштів обласного бюджету стали 23 проєкти громадських організацій Вінниччини, для яких передбачено співфінансування коштами обласного бюджету на загальну суму 1 млн грн.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації надає організаційну підтримку та інформаційний супровід реалізації усіх проєктів, що стали переможцями конкурсу.

Інформацію щодо проведення конкурсів розміщено на офіційному вебсайті обласної державної адміністрації у розділі «Громадянське суспільство», рубриці «Фінансова підтримка інститутів громадянського суспільство».