Сьогодні, 11 квітня, у конференц-залі облдержадміністрації відбулося засідання Координаційної ради з питань сприяння розвитку громадянського суспільства, що була утворена відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації від 12 травня 2016 року № 326 «Про утворення Координаційної ради з питань сприяння розвитку громадянського суспільства» на виконання Указу Президента України від 26 лютого 2016 року № 68/2016 «Про сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні».

«Влада повинна дослухатися до громадськості та робити все для того, щоб громадянське суспільство розвивалося. На сьогодні співпрацювати з громадськістю – це не лише престижно, але й дозволяє розділити соціальну відповідальність виконавчої влади в процесі виконання своїх повноважень.», – відзначив заступник голови облдержадміністрації Олександр Крученюк.

«Депутатський корпус обласної Ради створює всі належні умови для розвитку громадянського суспільства на Вінниччині», – запевнив заступник голови обласної Ради Михайло Кременюк.

Координаційна рада з питань сприяння розвитку громадянського суспільства активно долучилася до виконання Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2016-2020 роки. З цією метою прийнято розпорядження голови облдержадміністрації від 2 квітня 2018 року № 256 «Про затвердження плану заходів щодо реалізації у Вінницькій області в 2018 році Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2016-2020 роки». Громадський супровід реалізації в області Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2016-2020 роки здійснюється Регіональною коаліцією забезпечення громадського супроводу реалізації Національної стратегії під керівництвом голови Хмільницької районної громадської організації «Право» Віталія Дороха за підтримки громадської організації «Всеукраїнська асоціація сприяння самоорганізації населення» та Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

Учасники засідання обговорили стан та перспективи розвитку громадянського суспільства на Вінниччині, зокрема питання пов’язані з об’єднанням зусиль влади, бізнесу, наукових установ та організацій громадянського суспільства з метою створення сприятливих умов для розвитку громадськості, а також щодо проведення у травні поточного року ІІ Регіонального Форуму соціальних інвестицій.

Наступне засідання Координаційної ради з питань сприяння розвитку громадянського суспільства відбудеться у ІІІ кварталі 2018 року.