ВІННИЦЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

 

     РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

20 вересня  2018 року                                 № 724

 

 

Про посилення контролю за безпекою автомобільних перевезень вантажів і дотриманням вагових або габаритних норм на автомобільних дорогах загального користування

 

Відповідно до законів України «Про місцеві державні адміністрації», «Про автомобільний транспорт», «Про дорожній рух», постанов Кабінету Міністрів України від 27 червня 2007 року № 879 «Про заходи щодо збереження автомобільних доріг загального користування» та від 10 жовтня 2001 року № 1306 «Про Правила дорожнього руху», з метою посилення габаритно-вагового контролю під час проїзду автомобільними дорогами загального користування транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів, вагові параметри яких перевищують нормативні:

 1. Затвердити склад робочої групи з посилення габаритно-вагового контролю під час проїзду транспортних засобів автомобільними дорогами загального користування (далі - Робоча група), що додається.

 2. Робочій групі до 28 вересня 2018 року розробити заходи з посилення габаритно-вагового контролю під час проїзду транспортних засобів автомобільними дорогами загального користування.

 3. Рекомендувати управлінню Укртрансбезпеки у Вінницькій області (Соколовський О.Д.), Службі автомобільних доріг у Вінницькій області (Корольчук І.Є.), Головному управлінню Національної поліції у Вінницькій області (Педос Ю.В.), управлінню патрульної поліції в Вінницькій області (Усеінов Р.С.), в межах компетенції та відповідно до вимог чинного законодавства, забезпечити здійснення посиленого контролю за дотриманням учасниками дорожнього руху встановлених обмежень в дорожньому русі великовагових та/або великогабаритних транспортних засобів.

 4. Департаменту фінансів облдержадміністрації (Копачевський М. А.), управлінню Укртрансбезпеки у Вінницькій області (Соколовський О.Д.) до 28 вересня 2018 року надати управлінню дорожнього господарства облдержадміністрації пропозиції щодо фінансового забезпечення здійснення заходів габаритно-вагового контролю в рамках Комплексної програми будівництва, реконструкції,    ремонту    та     експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування Вінницької області на 2013-2018 роки.

 5. Департаменту фінансів облдержадміністрації (Копачевський М. А.), Департаменту цивільного захисту облдержадміністрації (Вовченко С. Д.) до 28 вересня 2018 року надати управлінню дорожнього господарства облдержадміністрації пропозиції щодо матеріально-технічного забезпечення управління патрульної поліції в Вінницькій області в частині придбання приладів блокування коліс вантажних автомобілів в рамках Комплексної оборонно-правоохоронної програми Вінницької області на 2016-2020 роки «Безпечна Вінниччина – взаємна відповідальність влади та громад».

 6. Райдержадміністраціям в межах відповідних адміністративно-територіальних одиниць:

 1) сприяти в організації роботи державних органів щодо обмежень в дорожньому русі великовагових та/або великогабаритних транспортних засобів;

 2) забезпечити інформування населення, керівників підприємств, установ та організацій, інших зацікавлених сторін про встановлені обмеження в дорожньому русі через засоби масової інформації або шляхом розміщення відповідної інформації на своїх офіційних веб-сторінках в мережі Інтернет.

 7. Рекомендувати органам місцевого самоврядування забезпечити встановлення відповідних дорожніх знаків щодо обмеження руху транспортних засобів з перевищенням фактичної маси та фактичного навантаження на будь-яку вісь на автомобільних дорогах.

 8. Управлінню дорожнього господарства облдержадміністрації (Бабій О.В.) проаналізувати стан виконання цього розпорядження та надати узагальнену інформацію облдержадміністрації до 05 жовтня 2018 року.

 9. Контроль за виконання цього розпорядження покласти на заступника голови облдержадміністрації Броварника В. М.

 

 

Голова обласної державної

          адміністрації                                                                      

     В. КОРОВІЙ

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Розпорядженням голови облдержадміністрації

від 20 вересня 2018 року № 724

  

С К Л А Д

робочої групи з посилення габаритно-вагового контролю під час проїзду транспортних засобів автомобільними дорогами загального користування

 

БРОВАРНИК

Василь Михайлович

 

заступник голови облдержадміністрації, голова робочої групи

БАБІЙ

Олег Васильович

т. в. о. начальника управління дорожнього господарства облдержадміністрації, секретар робочої групи

 

ЗАВІРЮХА

Олексій Анатолійович

 

начальник управління превентивної діяль-ності Головного управління Національної поліції у Вінницькій області (за згодою)

 

КОРОЛЬЧУК

Ігор Євгенійович

начальник Служби автомобільних доріг у Вінницькій області (за згодою)

 

ПЛІЩЕНКО

Олександр Володимирович

оперативний уповноважений управління захисту економіки у Вінницькій області (за згодою)

 

СОКОЛОВСЬКИЙ

Олексій Дмитрович

 

начальник управління Укртрансбезпеки у Вінницькій області (за згодою)

УСЕІНОВ

Редван Серверович

начальник управління патрульної поліції в Вінницькій області (за згодою)

 

____________________