ВІННИЦЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

РОЗПОРЯДЖЕННЯ



від 21 лютого 2017 року № 116



Про ефективне використання бюджетних коштів
при здійсненні публічних закупівель


Відповідно до статті 2 Закону України «Про публічні закупівлі», статей 2, 13, 25 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», статті 78 Бюджетного кодексу України, постанови Кабінету Міністрів України від 24 лютого 2016 року № 166 «Про затвердження Порядку функціонування електронної системи закупівель та проведення авторизації електронних майданчиків» та з метою виконання завдань щодо реформування системи державних закупівель, ефективного використання бюджетних коштів при здійсненні допорогових державних закупівель, створення конкурентного середовища та усунення корупційних проявів у державній сфері:

1. Керівникам структурних підрозділів облдержадміністрації, апарату облдержадміністрації запровадити процедуру електронних закупівель товарів, робіт з будівництва, реконструкції, капітального або поточного ремонту приміщень та споруд, вартість яких більша ніж 3000 грн. та не перевищує суми, визначеної Законом України «Про публічні закупівлі», з використанням інформаційно-телекомунікаційної системи «Prozorro» за адресою в мережі Інтернет: www.prozorro.gov.ua та інтегрованих до неї авторизованих електронних майданчиків:

1) при здійсненні видатків за КПКВ 7721010 «Здійснення виконавчої влади у Вінницькій області»;

2) при здійсненні видатків підвідомчими закладами, що фінансуються з обласного бюджету.

2. Встановити, що зазначені в пункті 1 цього розпорядження електронні закупівлі можуть не проводитись при закупівлі квіткової продукції, передплаті періодичних видань, у випадку негайної потреби в ліквідації аварій, в межах чинного законодавства та виключно за погодженням з головним розпорядником коштів.

3. Рекомендувати Головному управлінню Державної казначейської служби України у Вінницькій області забезпечити контроль при реєстрації бюджетних зобов’язань розпорядників бюджетних коштів за КПКВ 7721010 «Здійснення виконавчої влади у Вінницькій області», а також розпорядників та одержувачів коштів обласного бюджету, щодо наявності у договорах закупівлі товарів, робіт з будівництва, реконструкції, капітального або поточного ремонту приміщень та споруд, посилань на код проведених електронних торгів.
У разі порушень пунктів 1 та 2 цього розпорядження, інформувати про виявлене порушення головного розпорядника бюджетних коштів та облдержадміністрацію.

4. Головам райдержадміністрацій:

1) в семиденний строк запровадити заходи, передбачені у пунктах 1-3 цього розпорядження, про що поінформувати до 01 березня 2017 року Департамент міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації для узагальнення та подальшого інформування облдержадміністрації до 10 березня 2017 року;

2) забезпечити особистий контроль за виконанням зазначений заходів, ефективне використання бюджетних коштів при здійсненні публічних закупівель, створення конкурентного середовища та усунення корупційних проявів при здійсненні видатків державного та відповідних районних бюджетів.

5. Визнати таким, що втратило чинність, розпорядження голови облдержадміністрації від 13 листопада 2015 року № 703 «Про участь у пілотному проекті щодо впровадження процедури електронних закупівель товарів, робіт та послуг».

6. Контроль за виконання цього розпорядження покласти на першого заступника голови облдержадміністрації Гижка А.П.


Голова обласної державної
адміністрації
В. КОРОВІЙ