ВІННИЦЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

 

від 02 червня 2017 року                                                     № 384

 

 

Про заходи щодо збереження автомобільних доріг загального користування

 

Відповідно до статей 16, 31 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», Закону України «Про дорожній рух», постанови Кабінету Міністрів України від 27 червня 2007 року № 879 «Про заходи щодо збереження автомобільних доріг загального користування» (із змінами), Постанови Верховної Ради України від 13 квітня 2016 року № 1091VIII «Про рекомендації парламентських слухань на тему: «Стан і перспективи забезпечення в Україні безпеки дорожнього руху», з метою контролю габаритно-вагових параметрів транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів під час їх проїзду дорогами загального користування, а також збереження дорожнього покриття автомобільних доріг у період тривалої спекотної погоди (при температурі повітря понад +28°С):

 1. Управлінню Укртрансбезпеки у Вінницькій області (Соколовсь- кий О.Д.) спільно з Службою автомобільних доріг у Вінницькій області (Корольчук І.Є.) та Управлінням превентивної діяльності Головного управління Національної поліції у Вінницькій області (Слободянюк І.М.) забезпечити цілодобове здійснення габаритно-вагового контролю з використанням пересувного пункту габаритно-вагового контролю на автомобільних дорогах загального користування області, в першу чергу на автодорогах з найбільшими вантажопотоками.

 2. Управлінню Укртрансбезпеки у Вінницькій області, Управлінню превентивної діяльності Головного управління Національної поліції у Вінницькій області та Службі автомобільних доріг у Вінницькій області:

 1) забезпечити на автомобільних дорогах загального користування обмеження руху автотранспортних засобів загальною вагою понад 24 тонни і навантаженням на вісь більше ніж 7 тонн при температурі повітря більше ніж +28ºС;

 2) інформувати про обмеження руху автотранспортних засобів на автомобільних дорогах загального користування в період з червня по вересень поточного року Департамент житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури облдержадміністрації.

 3. Райдержадміністраціям, виконавчим комітетам міських рад міст обласного значення спільно з Службою автомобільних доріг у Вінницькій області, територіальними підрозділами ДП «Вінницький облавтодор», Управлінням Укртрансбезпеки у Вінницькій області та територіальними підрозділами Управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції у Вінницькій області:

 1) визначити кількість майданчиків для відстою великовагового автотранспорту у період тривалої спекотної погоди та вирішити питання щодо їх облаштування;

 2) скласти до 30 червня поточного року переліки вантажовідправників у відповідних районах (містах обласного підпорядкування) з потенційним відправленням великовагового автотранспорту та довести до відома вказаних суб’єктів господарювання вимоги чинного законодавства щодо збереження автомобільних доріг загального користування.

 4. Службі автомобільних доріг у Вінницькій області (Корольчук І.Є.):

 1) здійснити роботу щодо облаштування полоси відводу з організацією дорожнього руху та встановлення відповідних дорожніх знаків для примусового проходження вагового контролю на ділянках автомобільних доріг:

М-12 Стрий – Тернопіль – Кіровоград – Знам’янка км 345+800 пост ДАІ;

автодорога М-12 Стрий – Тернопіль – Кіровоград – Знам’янка км 405+800 кафе «Лісова Сторожка»;

М-12 Стрий – Тернопіль – Кіровоград – Знам’янка км 510+500 с. Краснопілка; 

автомобільна дорога М-21 Житомир – Могилів-Подільський км 237+000 смт Вендичани;

М-21 Житомир – Могилів-Подільський км 85+000 с. Корделівка кафе «Колосок»; 

Т-02-02 Могилів-Подільський – Ямпіль – Бершадь – Умань км 173+250 с. Джулинка,

з метою розміщення на них пересувного габаритно-вагового комплексу;

 2) встановити інформаційні дорожні знаки обмеження руху автомобільними дорогами загального користування державного значення великовагових транспортних засобів фактичною масою понад 24 тонни і навантаженням на вісь більше 7 тонн з 9.00 до 22.00 год.

 5. Рекомендувати Управлінню Укртрансбезпеки у Вінницькій області, Головному управлінню Національної поліції у Вінницькій області, Службі автомобільних доріг у Вінницькій області, ДП «Вінницький облавтодор» розробити та подати на схвалення обласній координаційній раді з питань безпеки дорожнього руху порядок взаємодії під час організації та проведення робіт із зважування та здійснення габаритно-вагового контролю транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів на дорогах загального користування області.

 6. Службі автомобільних доріг у Вінницькій області та Управлінню Укртрансбезпеки у Вінницькій області про результати роботи щомісячно до 05 числа інформувати Департамент житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури облдержадміністрації (Волков С.А.) для подальшого інформування облдержадміністрації щомісячно до 10 числа.

 7. Визнати таким, що втратило чинність, розпорядження голови облдержадміністрації від 03 червня 2016 року № 413 «Про заходи щодо збереження автомобільних доріг загального користування».

 8. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови облдержадміністрації Броварника В.М.

  

Перший заступник голови  обласної

          державної адміністрації                                                        

А. ГИЖКО