ВІННИЦЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

 

від 24 липня 2017 року                                                      № 516

 

Про підсумки соціально-економічного розвитку області

за І півріччя 2017 року

 

Відповідно до Закону України «Про місцеві державні адміністрації» та за результатами засідання колегії обласної державної адміністрації 20 липня 2017 року, з метою реалізації програми соціально-економічного розвитку Вінницької області на 2017 рік:

 1. Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації (Мережко В.М.) спільно з департаментами облдержадміністрації: будівництва, містобудування та архітектури (Романченко Д. В.), соціальної та молодіжної політики (Заболотна Н. М.), охорони здоров’я (Грабович Л. О.), головам райдержадміністрацій та міським головам  міст обласного значення розпочати, за рахунок коштів місцевих бюджетів, реалізацію проектів соціального спрямування, фінансування яких передбачено за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку та фотофіксацію початку реалізації проектів, основних етапів проведення робіт та здійснення щотижневого моніторингу використання державних коштів.

 2. Головам райдержадміністрацій, міським головам міст обласного значення протягом 2017 року:

 1) забезпечити належне фінансування з місцевих бюджетів центрів надання адміністративних послуг і не допустити зниження якості надання ними адміністративних послуг та обслуговування громадян;

 2) забезпечити контроль за використанням коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища.

 3. Головам Шаргородської та Чернівецької райдержадміністрацій забезпечити належні умови роботи центрів надання адміністративних послуг в частині збільшення площ приміщень.

 4. Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації (Ткачук М.Ф.), головам райдержадміністрацій у вересні 2017 року забезпечити контроль за своєчасним виконанням договірних зобов’язань із виплати орендної плати за земельні паї господарюючими структурами.

 5. Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації (Ткачук М.Ф.) спільно з Державною екологічною інспекцією у Вінницькій області (Дубовий Ю. В.), Головним управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області (Шевчук Р. Б.), головам райдержадміністрацій, керівникам органів місцевого самоврядування під час збирання врожаю 2017 року посилити роз’яснювальну роботу щодо заборони випалювання стерні та сухої трави.

 6. Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації (Грабович Л. О.), головам райдержадміністрацій та міським головам міст обласного значення:

 1) забезпечити організаційно-методичну підтримку новостворених закладів охорони здоров’я (ЦПМСД або лікарні), створених при об’єднаних територіальних громадах;

 2) передбачити в місцевих бюджетах кошти у вигляді субвенції  обласному бюджету та розробити порядок їх використання на закупівлю дороговартісних виробів медичного призначення, витратних матеріалів та дороговартісного лікування для населення області.

 7. Департаменту освіти і науки облдержадміністрації (Чорна О.А.), головам райдержадміністрацій, міським головам міст обласного значенням та головам об’єднаних територіальних громад:

 1)  протягом серпня-жовтня 2017 року підготувати матеріально-технічну базу навчальних закладів до роботи в новому навчальному році та в осінньо-зимовий період 2017-2018 років;

 2)  протягом другого півріччя 2017 року сприяти створенню на базі державних професійно-технічних навчальних закладів галузевих навчально-виробничих центрів професійно-технічної освіти із забезпеченням сучасним обладнанням та технікою;

 3) продовжити роботу з формування освітніх округів в об’єднаних територіальних громадах.

 8. Департаменту фінансів облдержадміністрації (Копачевський М.А.), головам райдержадміністрацій, міським головам міст обласного значення та головам об’єднаних територіальних громад у другому півріччі 2017 року вжити вичерпних заходів щодо:

 1) збільшення надходжень до місцевих бюджетів шляхом активізації  роботи щодо розширення бази оподаткування; легалізації зайнятості населення в районах, містах обласного значення та об’єднаних територіальних громадах, виплати заробітної плати не нижче законодавчо встановленого рівня; забезпечення своєчасної та повної сплати податку на доходи фізичних осіб та орендної плати за землю сільськогосподарськими товаровиробниками області;

 2) здійснення видатків, пов’язаних з підготовкою бюджетних установ до нового опалювального сезону.

 9. Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації (Заболотна Н.М.), головам райдержадміністрацій та міським головам міст обласного значення:

 1) забезпечити перепризначення на наступний період житлових субсидій з травня 2018 року;

 2)  до 01 вересня  2017 року посилити  інформаційно-роз’яснювальну роботу серед громадян, у яких на особових рахунках за послуги з електропостачання та газопостачання є невикористані суми субсидій, про необхідність подання заяв щодо виплати зазначеної компенсації;

 3) забезпечити своєчасність призначення житлових субсидій громадянам, які звертаються вперше;

 4)  до 04 серпня 2017 року активізувати роботу із своєчасного забезпечення санаторно-курортного лікування громадян.

 10. Головам райдержадміністрацій, міським головам міст обласного значення, структурним підрозділам облдержадміністрації, зазначеним у цьому розпорядженні, щомісячно до 05 числа місяця, інформувати про виконання заходів: пунктів 1, 2, 3 - Департамент міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації; пунктів 4, 5 - Департамент агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдерж-адміністрації; пункту 6 – Департамент охорони здоров’я облдержадміністрації; пункту 7 – Департамент освіти і науки облдержадміністрації; пункту 8 – Департамент фінансів облдержадміністрації, пункту 9 – Департамент соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації.

 11. Структурним підрозділам облдержадміністрації, територіальним органам міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, причетним до виконання встановлених цим розпорядженням завдань, узагальнити одержані матеріали та інформувати організаційний відділ облдержадміністрації (Затула М.Б.) щоквартально до 10 числа місяця.

 12. Організаційному відділу апарату облдержадміністрації (Затула М.Б.) за результатами проведеної роботи щоквартально до 15 числа місяця інформувати голову облдержадміністрації.

 13. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на першого заступника, заступників голови облдержадміністрації відповідно до розподілу обов’язків.

 

 

Голова обласної державної

          адміністрації                                                                          

В. КОРОВІЙ