ВІННИЦЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 26 липня 2017 року            № 522

 

 Про затвердження Положення про преміювання

керівництва облдержадміністрації та працівників її апарату

 

Відповідно до статей 97, 98 Кодексу законів про працю України, статті 52 Закону України «Про державну службу», постанови Кабінету Міністрів України від 18 січня 2017 року № 15 «Питання оплати праці працівників державних органів», наказу Міністерства соціальної політики України від 13 червня 2016 року № 646 «Про затвердження Типового положення про преміювання державних службовців органів державної влади, інших державних органів, їхніх апаратів (секретаріатів)», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 30 червня 2016 року за № 903/29033, та з метою матеріального стимулювання високопродуктивної та ініціативної праці, особистого вкладу в загальні результати роботи, посилення персональної відповідальності за доручену роботу:

 

  1. Затвердити Положення про преміювання керівництва облдерж-адміністрації та працівників її апарату (далі – Положення), що додається.

 

  1. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на керівника апарату облдержадміністрації Бойка В.О.

 

  1. Визнати таким, що втратило чинність, розпорядження голови облдержадміністрації від 07 листопада 2016 року № 841 «Про затвердження Положення про преміювання керівництва облдержадміністрації та працівників її апарату».

 

 

Голова обласної державної 

            адміністрації                                                                          В. КОРОВІЙ        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПОГОДЖЕНО                                                       ЗАТВЕРДЖЕНО                                                     

Голова профспілкового                                        Розпорядження голови

комітету працівників                                            облдержадміністрації

облдержадміністрації                                           26 липня 2017 року № 522

                 Т.Кононенко

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про  преміювання керівництва облдержадміністрації

та працівників її апарату  

 

  1. I. Загальні положення

 

  1. Преміювання керівництва облдержадміністрації та працівників її апарату здійснюється відповідно до Кодексу Законів про працю України, Закону України «Про державну службу», постанови Кабінету Міністрів України від 18 січня 2017 року № 15 «Питання оплати праці працівників державних органів», наказу Міністерства соціальної політики України від 13 червня 2016 року № 646 «Про затвердження Типового положення про преміювання державних службовців органів державної влади, інших державних органів, їхніх апаратів (секретаріатів)», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 30 червня 2016 року за № 903/29033.

 

  1. Преміювання заступників голови, керівника апарату облдерж-адміністрації та працівників її апарату (далі – працівники) проводиться з метою матеріального стимулювання високопродуктивної та ініціативної праці, підвищення її ефективності, якості, заінтересованості у досягненні її кінцевого результату та посилення персональної їх відповідальності за доручену роботу або поставлені завдання.

 

  1. Преміювання працівників здійснюється після проведення всіх обов’язкових виплат та непередбачених видатків, таких як компенсація за невикористану відпустку та інших, в межах фонду оплати праці та за рахунок її економії.

 

  1. Працівникам можуть встановлюватись такі види премій:

 

1)  державним службовцям:

премія за результатами щорічного оцінювання службової діяльності;  

місячна або квартальна премія відповідно до особистого внеску в загальний результат роботи;

 

2) працівникам патронатної служби та працівникам, які виконують функції з обслуговування:

місячна або квартальна премія відповідно до особистого внеску в загальний результат роботи.

 

 

  1. II. Розмір і порядок преміювання

 

  1. Преміювання працівників, які є державними службовцями за результатами щорічного оцінювання службової діяльності проводиться у разі отримання ними відмінної оцінки за результатами щорічного оцінювання.

Розмір премії за результатами щорічного оцінювання службової діяльності встановлюється в однакових відсотках до посадового окладу для працівників, які є державними службовцями та які отримали відмінну оцінку за результатами щорічного оцінювання в поточному році.

 

  1. Преміювання працівників здійснюється з урахуванням таких критеріїв:

 

1)  ініціативність у роботі;

 

2) якість виконання завдань, визначених посадовою інструкцією, а також дорученнями керівництва облдержадміністрації та безпосереднього керівника;

 

3) терміновість виконання завдань;

 

4) виконання додаткового обсягу завдань (участь у провадженні національних реформ, роботі комісій, робочих груп тощо).

 

  1. Розмір місячної або квартальної премії залежить від особистого внеску та розподіляється між працівниками за фактично відпрацьований час (за періоди відпусток (основної, додаткової та інших, передбачених законодавством), тимчасової непрацездатності та в інших випадках, коли згідно із законодавством виплати проводяться з розрахунку середньої заробітної плати, місячна або квартальна премія працівникам не нараховується) та пропорційно до посадового окладу.

    

  1. Рішення щодо преміювання заступників голови облдержадмі-ністрації та керівника її апарату приймається безпосередньо головою облдержадміністрації.

 

  1. Розмір премії визначається за показниками, зазначеними в пункті 2 цього розділу Положення.

 

  1. Працівникам, які звільнилися з роботи в місяці, у якому проводиться преміювання, премія не виплачуються, за винятком працівників, які вийшли на пенсію, звільнилися за станом здоров’я або згідно з п. 1 ст.40 Кодексу Законів про працю України та перейшли в порядку переведення на іншу роботу.

 

                   

 

 

III. Підготовка документів та виплата премій

 

  1. Відділ фінансового забезпечення управління фінансового та господарського забезпечення апарату облдержадміністрації до закінчення місяця або кварталу визначає суму економії фонду оплати праці, який може бути спрямований на преміювання та відсоток премії, про що повідомляє керівника апарату облдержадміністрації.

 

  1. Керівники структурних підрозділів апарату облдержадміністрації до 25 числа поточного місяця подають керівнику апарату облдержадміністрації пропозиції щодо преміювання працівників.

 

  1. З урахуванням пропозицій керівника апарату облдержадміністрації та керівників структурних підрозділів апарату облдержадміністрації щодо преміювання працівників, відділ фінансового забезпечення управління фінансового та господарського забезпечення апарату облдержадміністрації готує відповідний проект розпорядження голови облдержадміністрації.

 

  1. Місячна премія виплачується працівникам не пізніше від терміну виплати заробітної плати за місяць, у якому нараховано премію, квартальна премія – не пізніше від терміну виплати заробітної плати за останній місяць кварталу, за який проводиться преміювання.

 

  1. Премія за результатами щорічного оцінювання службової діяльності виплачується не пізніше від терміну виплати заробітної плати за місяць, у якому затверджено висновок щодо результатів оцінювання службової діяльності, але не пізніше грудня місяця року, у якому провадиться оцінювання службової діяльності.

 

____________________