ВІННИЦЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

13 березня 2019 року                   № 194

 

Про відзначення 75-ї річниці визволення Вінниччини та м. Вінниця від нацистських загарбників у Другій світовій війні 1939-1945 рр.

 

Відповідно до статті 2 Закону України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років», рішень 4 сесії Вінницької обласної Ради 7 скликання від 11 лютого 2016 року № 63 «Про відзнаки обласного рівня» та 36 сесії Вінницької обласної Ради 7 скликання від  04 грудня 2018 року № 720 «Про Регіональну програму сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства у Вінницькій області на 2019-2021 роки», з метою належного відзначення 75-ї річниці визволення Вінниччини та м. Вінниця від нацистських загарбників у Другій світовій війні та сприяння національно-патріотичному вихованню громадян:

1. Затвердити заходи з підготовки та відзначення 75-ї річниці визволення Вінниччини та м. Вінниця від нацистських загарбників у Другій світовій війні (далі – заходи), що додаються.

2. Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації (Василюк С.М.) профінансувати видатки, пов’язані з проведенням заходів коштом, передбаченим в обласному бюджеті на інші заходи у сфері засобів масової інформації, відповідно до кошторису.

3. Управлінню культури і мистецтв облдержадміністрації (Городинсь- кий С.С.) профінансувати видатки з проведення заходів коштом, передбаченим в обласному бюджеті на заходи в галузі культури і мистецтв, відповідно до кошторису.

 4. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови облдержадміністрації Крученюка О.В.

  

Голова обласної державної

          адміністрації                                                         

          В. КОРОВІЙ

 

ЗАВЕРДЖЕНО
Розпорядження голови
облдержадміністрації
від 13 березня 2019  року № 194
 

П Л А Н    З А Х О Д І В

з підготовки та відзначення  75-ї річниці визволення Вінниччини

та м. Вінниця  від нацистських загарбників у Другій світовій війні

1939-1945 рр.

 

1. Спрямувати підготовку та відзначення 75-ї річниці визволення Вінниччини та м. Вінниці від нацистських загарбників у Другій світовій війні 1939-1945 рр. на консолідацію суспільства, збереження героїчних традицій українського народу, а також національно-патріотичне виховання громадян.

 

Райдержадміністрації,

виконавчі комітети міських рад

міст обласного значення.

Березень 2019 року.

 

2. Забезпечити:

 1) покладання квітів, вінків, гірлянд до меморіалу Слави та пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні та АТО у м. Вінниця (площа Європейська) та проведення мітингів-реквіємів за участі керівництва міста і області, депутатського корпусу, керівників підприємств і організацій міста і області,  широкого кола громадськості.

 

Департамент інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації,

управління культури та мистецтв облдержадміністрації;

Вінницька міська рада.

 20 березня 2019 року;

 

2) підготовку та проведення в населених пунктах області урочистих заходів, зокрема, мітингів-реквіємів, зустрічей керівників органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з ветеранами Другої світової війни, членами сімей загиблих, покладання вінків, квітів до меморіалів, братських могил  та пам’ятників.

 

Райдержадміністрації,

виконавчі комітети міських рад

міст обласного значення.

 

Березень 2019 року;

3) упорядкування меморіалів, пам’ятників, братських могил та інших місць поховання загиблих захисників Вітчизни та учасників АТО (ООС).

 

Департамент житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури облдержадміністрації,

райдержадміністрації,

виконавчі комітети міських рад

міст обласного значення.

 

Березень 2019 року;

 

4) поліпшення соціально-побутового та медичного обслуговування учасників бойових дій Другої світової війни та АТО (ООС).

 

Департаменти облдержадміністрації: соціальної та молодіжної політики,

охорони здоров’я,

райдержадміністрації,

виконавчі комітети міських рад

міст обласного значення.

 

Протягом 2019 року;

 

5) перевезення делегації для участі в заходах з нагоди 75-ї річниці визволення Вінниччини та  м. Вінниця  від нацистських загарбників у Другій світовій війні 1939-1945 рр. до м. Гайворон Кіровоградської області .

Департаменти облдержадміністрації:  інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю, житлово-комунального господарства, енергетики, та зв’язку.

 

15  березня 2019 року;

 

6)  висвітлення в електронних та друкованих засобах масової інформації області підготовки та відзначення 75-ї річниці визволення Вінниччини та м. Вінниці від нацистських загарбників у Другій світовій війні 1939-1945 рр., проведення «круглих столів», публікації рубрик з інформацією про героїв та подвиги визволителів Вінниччини.

                           

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації,

райдержадміністрації,

виконавчі  комітети міських рад

міст обласного  значення,

Вінницька обласна організація ветеранів України.

Березень 2019 року.

 

3. Провести в навчальних закладах області тематичні уроки пам’яті, семінари, літературні вечори, виховні години на тему: «Визволення Вінниччини від нацистських загарбників в роки Другої світової війни».

 

Департамент освіти і науки облдержадміністрації,райдержадміністрації,виконавчі комітети  міських радміст обласного значення.

 

Березень 2019 року.

 

4. Організувати у виставкових залах бібліотек, музеїв, будинках культури виставки, присвячені визволенню Вінниччини від нацистських загарбників.

 

Управління культури і мистецтв  облдержадміністрації;

райдержадміністрації,  виконавчі комітети міських рад

міст  обласного  значення.

   

Березень 2019 року.

 

5. Рекомендувати керівникам релігійних організацій провести поминальні панахиди та заупокійні богослужіння в храмах та біля пам’ятників, обелісків, на меморіальних комплексах героїв, які полягли в боях за визволення Вітчизни та молебні за мир в Україні.

 

Управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації, райдержадміністрації,

виконавчі комітети міських рад

міст обласного значення.

        

Березень 2019 року.

 

6. Організувати демонстрацію художніх фільмів, присвячених подвигу визволителів Вітчизни в роки Другої світової війни в районних дирекціях кіновідеомережі, кінотеатрі «Родина» м. Вінниця.

 

Управління культури і мистецтв  облдержадміністрації,

обласне комунальне підприємство «Вінницякіно».

 

Березень 2019 року.

 

                            ______________________