ВІННИЦЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

15 березня 2019 року                                    № 198

 

  

Деякі питання оплати праці директора Державного підприємства «Служба місцевих автомобільних доріг у Вінницькій області»

 

Відповідно до законів України «Про місцеві державні адміністрації», «Про оплату праці», «Про управління об’єктами державної власності», «Про колективні договори і угоди», постанови Кабінету Міністрів України від 19 травня 1999 року № 859 «Про умови і розміри оплати праці керівників підприємств, заснованих на державній, комунальній власності, та об’єднань державних підприємств»:

 1. Затвердити умови, критерії, диференційовані показники та розміри посадового окладу і преміювання директора Державного підприємства «Служба місцевих автомобільних доріг у Вінницькій області».

 2. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови облдержадміністрації Броварника В.М.

 

 Голова обласної державної

          адміністрації                                                                  

В. КОРОВІЙ

 

 

  

ЗАТВЕРДЖЕНО

Розпорядження голови

облдержадміністрації

від 15 березня 2019 року № 198

 

УМОВИ, критерії, диференційовані показники та розміри посадового окладу і преміювання директора Державного підприємства «Служба місцевих автомобільних доріг у Вінницькій області»

 

І. Загальні положення 

Ці Умови застосовуються при обчисленні розмірів посадового окладу і преміювання директора Державного підприємства «Служба місцевих автомо-більних доріг у Вінницькій області» (далі – Підприємство), що належить до сфери управління Вінницької обласної державної адміністрації (далі – орган управління майном).

 

ІІ. Визначення максимально допустимого розміру посадового окладу 

1. Розмір посадового окладу директора Підприємства визначається з врахуванням норм постанови Кабінету Міністрів України від 19 травня 1999 року № 859 «Про умови і розміри оплати праці керівників підприємств, заснованих на державній, комунальній власності, та об’єднань державних підприємств».

 2. Для розрахунку розміру посадового окладу директора Підприємства використовуються дані фінансової та статистичної звітності за останній звітний рік.

 3. Розмір посадового окладу директора Підприємства переглядається Органом управління майном при зміні:

групи, до якої віднесено Підприємство;

мінімального посадового окладу (ставки) працівника основної професії, визначеного(ї) у колективному договорі Підприємства.

 4. Розмір посадового окладу директора Підприємства визначається залежно від величини чистого доходу від реалізації товарів (робіт, послуг) (величини іншого доходу або обсягу фінансового забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення) у кратності до мінімального посадового окладу (ставки) працівника основної професії (робітника I розряду дорожнього господарства), визначеного(ї) в абзаці 5 пункту 2.2 та Додатку 1 Галузевої угоди між Державним агентством автомобільних доріг України і Профспілкою працівників автомобільного транспорту та шляхового господарства України на 2017-2019 роки (зі змінами і доповненнями), зареєстрованими Міністерством соціальної політики України від 26 квітня 2018 року № 15, а також в абзаці 5 пункту 3.3 Колективного договору Підприємства на 2019-2021 роки, зареєстрованого Департаментом соціальної політики Вінницької міської ради від 23 січня 2019 року № 51.

Розмір посадового окладу директора Підприємства змінюється з дати законодавчо встановленого мінімального посадового окладу (ставки) працівника основної професії (робітника I розряду дорожнього господарства).

 5. Розмір посадового окладу директора Підприємства розраховується шляхом множення мінімального посадового окладу (ставки) працівника основної професії, визначеного (ї) у колективному договорі Підприємства на коефіцієнт кратності, що застосовується для визначення максимально допустимого розміру посадового окладу директора Підприємства (десять посадових окладів).

 

ІІІ. Визначення розмірів преміювання 

1. Система диференційованих показників визначення ефективності роботи директора Підприємства ураховує стратегію, цілі та специфічні умови діяльності Підприємства, особливості завдань та функції, визначених в його Статуті.

 2. Розмір премії директора Підприємства установлюється за його особистий внесок в результати фінансово-господарської діяльності Підприємства, досягнення, виконання або перевиконання умов, критеріїв та диференційованих показників преміювання за підсумками роботи за квартал і рік згідно з Додатком 1 цих Умов.

 3. Максимальний розмір премії за підсумками роботи за квартал не може перевищувати розміру трьох посадових окладів директора Підприємства.

 4. Максимальний розмір премії за підсумками роботи за рік не може перевищувати розміру двадцяти чотирьох посадових окладів директора Підприємства.

 5. Премія за квартал нараховується за фактично відпрацьований час відповідно до табеля обліку робочого часу.

Премія директору не нараховується за час відпусток (основної, додаткової, та інших, що передбачені чинним законодавством України), у період тимчасової непрацездатності, підвищення кваліфікації, перебування у відрядженні понад 30 діб).

 6. Премія за рік нараховується за фактично відпрацьований календарний період.

7. У разі якщо директор Підприємства перебував на посаді менше ніж 50 відсотків календарного періоду, премія за підсумками роботи за рік розраховується відповідно до фактично відпрацьованого часу.

8. Премія директора Підприємства, який звільняється після звітного кварталу (року) і який виконав умови та диференційовані показники преміювання визначенні цим Положенням, але премія якому не була виплачена, повинна виплачуватися Підприємством у день звільнення, на підставі окремого рішення Органу управління майном, прийнятого з врахуванням заздалегідь наданого відповідного розрахунку.

9. Розмір премії розраховується на підставі бухгалтерської та статистичної звітності, а також інших офіційних вільно простежуваних даних за відповідний період.

10. Директор Підприємства надсилає органу управління майном подання про преміювання (розрахунок розміру преміювання): за звітний квартал - з 25 по 30 число місяця, наступного за звітним кварталом; за звітний рік - з 01 до 20 березня, наступного за звітним роком, за формою згідно з Додатком 2 до цих Умов.

Орган управління майном не пізніше ніж через 10 календарних днів з дати надходження подання приймає рішення щодо погодження виплати премії директору Підприємства або відмови у погодженні такої виплати (зменшення розміру встановленої виплати за відповідний період).

 11. У разі наявності заборгованості Підприємства з виплати заробітної плати у відповідному квартальному або річному звітному періоді, розмір премії за такий період не може перевищувати 20 відсотків максимально дозволеного розміру премії згідно з цим Положенням.

 12. Премія за підсумками роботи за поточний квартал та рік керівнику Підприємства не нараховується в разі:

збільшення розміру заборгованості Підприємства з виплати заробітної плати у поточному квартальному або річному звітному періоді порівняно з попереднім аналогічним звітним періодом;

погіршення якості роботи, невиконання умов контракту, порушення трудової дисципліни у тому звітному періоді, коли виявлено відповідне порушення;

не затвердження (непогодження) в установленому законодавством порядку річного фінансового плану;

наявності тяжкого або смертельного нещасного випадку (травми), що сталися з працівником з вини Підприємства у процесі виконання ним трудових обов’язків у тому звітному періоді, коли виявлений відповідний.

 

_____________________