ВІННИЦЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

20 березня 2019 року                                     № 211

 

Про затвердження плану заходів на 2019 рік з реалізації на Вінниччині Стратегії комунікації у сфері європейської інтеграції на 2018-2021 роки

 

На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 30 січня  2019 року № 83-р «Про затвердження плану заходів на 2019 рік з реалізації Стратегії комунікації у сфері європейської інтеграції на 2018-2021 роки»:

1. Затвердити план заходів на 2019 з реалізації на Вінниччині Стратегії комунікації у сфері європейської інтеграції на 2018-2021 роки (далі – заходи).

2. Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації (Василюк С.М.) профінансувати видатки, пов’язані з проведенням заходів, коштом, передбаченим в обласному бюджеті на інші заходи у сфері засобів масової інформації, відповідно до кошторису.

3. Структурним підрозділам облдержадміністрації про стан виконання цього розпорядження інформувати Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації (Василюк С.М.) щоквар-тально до 10 числа останнього місяця звітного періоду для подальшого інформування облдержадміністрації щокварталу до 25 числа останнього місяця звітного періоду.

4. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови облдержадміністрації Крученюка О.В.

  

Голова обласної державної

          адміністрації                                                                 

  В. КОРОВІЙ

  

 

                                                                        ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                                        Розпорядження голови

                                                                        облдержадміністрації

                                                                        від 20 березня 2019 року № 211

 

ПЛАН

заходів на 2019 рік з реалізації на Вінниччині Стратегії комунікації у сфері європейської інтеграції на 2018-2021 роки

 

1. Проводити прес-конференції, тематичні брифінги, прес-тури для представників засобів масової інформації, засідання за круглим столом, робочі зустрічі з актуальних питань європейської інтеграції та висвітлювати їх на офіційному веб-сайті облдержадміністрації.

 

Департаменти облдержадміністрації: інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю; міжнародного співробітництва та регіонального розвитку.

Протягом року.

 

2. Забезпечити:

 

1) сприяння висвітленню у засобах масової інформації матеріалів щодо процесу впровадження реформ та інституційних перетворень у сфері європейської інтеграції.

Департаменти облдержадміністрації: інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю; міжнародного співробітництва та регіонального розвитку;

житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури.

 

Протягом року;

 

2) проведення заходів з відзначення в області днів культури держав-членів ЄС, зокрема, в рамках відзначення Дня Європи в Україні.

 

Департаменти облдержадміністрації: інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю; міжнародного співробітництва та регіонального розвитку;

райдержадміністрації;

виконкоми міських рад

міст обласного значення.

 

Протягом року;

 

3) підготовку і розміщення на офіційному веб-сайті облдержадміністрації, у соціальних мережах відповідної інформації (новин, статей, інфографіки) про євроінтеграційні процеси в регіоні, допомогу ЄС, запровадження європейських практик в регіоні, а також європейські цінності, стандарти, шляхи впровадження європейської інтеграції та заходи, які здійснюються в області.

 

Департаменти облдержадміністрації: інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю; міжнародного співробітництва та регіональної політики;

управління інформаційних технологій апарату облдержадміністрації. 

 

Протягом року;

 

4) функціонування регіональних інформаційних центрів з питань європейської інтеграції України в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. К. Тімірязєва та бібліотеках вищих навчальних закладів, проводити публічні заходи з питань європейської інтеграції України.

 

Департаменти облдержадміністрації: освіти і науки;

інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю; управління культури і мистецтв облдержадміністрації.

 

Протягом року.

 

3. Залучати громадські об’єднання, засоби масової інформації до здійснення заходів у рамках інформаційних кампаній щодо комунікації у сфері європейської інтеграції.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

облдержадміністрації.

 

Протягом року.

 

4. Проводити моніторинг висвітлення обласними засобами масової інформації сфери поширення інформації з питань європейської інтеграції України.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

 

Протягом року.

 

5. Забезпечити організацію підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, відповідальних за зв’язки з громадськістю та взаємодію із засобами масової інформації, шляхом проведення тематичних короткострокових семінарів на тему: «Інформування громадськості про державну політику у сфері європейської інтеграції України».

                              

Центр перепідготовки

та підвищення кваліфікації

працівників органів державної влади,

органів місцевого самоврядування,

державних підприємств,

установ і організацій

Вінницької області.

 

Протягом ІІ-ІІІ кварталів

поточного року.

 

 ______________________