ВІННИЦЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

25 березня 2019 року                                  № 222   

 

Про внесення змін до Порядку  розподілу субвенції на надання  державної підтримки особам з особливими  освітніми потребами

 

Відповідно до статті 1033 Бюджетного кодексу України, з метою надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами, забезпечення цільового та ефективного використання бюджетних коштів:

1. Внести зміни до Порядку розподілу  субвенції на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами, затвердженого розпорядженням голови облдержадміністрації від 05 лютого 2019 року № 95, виклавши його у редакції, що додається.

2. Райдержадміністраціям та виконкомам міських рад міст обласного значення забезпечити контроль за використанням коштів субвенції на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами відповідно до вимог чинного законодавства.

3. Департаменту освіти і науки облдержадміністрації  (Буняк В.В.) забезпечити координацію роботи з надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами.

4.  Контроль  за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови облдержадміністрації Івасюка І.Д.

 

Голова обласної державної

          адміністрації                                                                       

В. КОРОВІЙ

 

                                          ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                    Розпорядження голови

                                                 облдержадміністрації

                                                                від 05 лютого 2019 року № 95

                                                          (у редакції розпорядження

                                                               голови облдержадміністрації

                                                                     від 25 березня 2019 року № 222)

 

Порядок  розподілу  субвенції на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами

 

1. Субвенція на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами розподіляється між обласним бюджетом, районними бюджетами, бюджетами міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад області окремо за кожним цільовим призначенням з розподілом на видатки споживання та видатки розвитку пропорційно до кількості осіб з особливими освітніми потребами та у повній відповідності до вимог статті 1033 Бюджетного кодексу України, постанови Кабінету Міністрів України від 14 лютого 2017 року  № 88 з урахуванням внесених змін та інших нормативно-правових актів, якими регулюється надання даної субвенції.

 

2. Субвенція на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами розподіляється між обласним бюджетом, районними бюджетами, бюджетами міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад області за формулою:

Sі = Kі x Nсп,

        де Sі – обсяг субвенції на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами, розрахований для і-го місцевого бюджету;

 

        Nсп – фінансовий норматив бюджетної забезпеченості однієї особи з особливими освітніми потребами, який визначається як частка від ділення загального обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами, передбаченої Вінницькій області у державному бюджеті на відповідний плановий рік, та загальної кількості відповідних осіб по області станом на початок планового року;

 

        Kі - кількість осіб з особливими освітніми потребами, зазначених у пункті 3 Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від  14 лютого 2017 року № 88 з урахуванням внесених змін, які здобувають освіту станом на початок планового року у відповідних закладах освіти, що фінансуються з і-го місцевого бюджету.

 

 3. Розподіл субвенції між бюджетами районів, міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад на оснащення кабінетів інклюзивно-ресурсних центрів здійснюється пропорційно кількості інклюзивно-ресурсних центрів, які утворені (або які планується утворити у 2019 році) та які не отримали кошти на оснащення кабінетів у 2018 році, з урахуванням обсягу субвенції, який спрямовувався на зазначені видатки у попередні роки.

 

Дозволити утворення нерозподіленого залишку коштів субвенції на оснащення кабінетів інклюзивно-ресурсних центрів для подальшого його розподілу у разі створення нових інклюзивно-ресурсних центрів.

  

________________________