РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

12 березня 2020 року

Вінниця

№ 184

 

Про апробацію проекту Державного

стандарту супроводу під час

інклюзивного навчання

 

Відповідно до пункту 9 частини третьої статті 11 Закону України «Про соціальні послуги», статті 8 Закону України «Про державні соціальні стандарти та державні соціальні гарантії», на підставі спільного наказу Міністерства соціальної політики України і Міністерства освіти та науки України від 04 лютого 2020 року № 67/125 «Про апробацію проекту Державного стандарту супроводу під час інклюзивного навчання»:

1. Департаментам облдержадміністрації: соціальної та молодіжної політики (Олександр Мельник), освіти та науки (Володимир Буняк) організувати проведення у Вінницькій області апробацію проекту Державного стандарту супроводу під час інклюзивного навчання (далі – проект Державного стандарту) на базі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 33 Вінницької міської ради та комунального опорного закладу освіти «Липовецька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1 ім. В Липківського Липовецької районної ради спільно з Вінницьким обласним осередком всеукраїнської громадської організації «Українська спілка осіб з інвалідністю – УСІ» (Олеся Самойленко).

2. Утворити робочу групу з питань координації апробації проекту Державного стандарту супроводу під час інклюзивного навчання у складі згідно з додатком.

3. Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації (Олександр Мельник):

 

  • забезпечити координацію дій закладів, установ та організацій Він-ницької області, зазначених в Переліку закладів, установ і організацій, визначених для проведення апробації проекту Державного стандарту супроводу під час інклюзивного навчання, затвердженого спільним наказом Міністерства соціальної політики України і Міністерства освіти та науки України від 04 лютого 2020 року № 67/125, під час проведення апробації проекту Державного стандарту з 13 березня 2020 року до 17 червня 2020 року № 750;

 

  • профінансувати видатки, передбачені в обласному бюджеті на утримання закладів/установ соціальної сфери та реалізації заходів Комплексної цільової програми соціального захисту населення Вінницької області на 2019-

 

2021 роки, затвердженої рішенням 37 сесії Вінницької обласної Ради 7 скликання від 05 березня 2019 року № 750.

 

4. Департаменту освіти та науки облдержадміністрації (Володимир Буняк) забезпечити участь закладів освіти, інклюзивно-ресурсних центрів, передбачених Переліком закладів, установ і організацій, визначених для проведення апробації проекту Державного стандарту супроводу під час інклюзивного навчання, затвердженого спільним наказом Міністерства соціальної політики України і Міністерства освіти та науки України від 04 лютого 2020 року № 67/125, у проведенні з 13 березня 2020 року до 17 червня 2020 року апробації проекту Державного стандарту.

5. Вінницькому обласному центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (Олена Стоялова) забезпечити проведення в межах апробації проекту Державного стандарту навчання асистентів дитини із залученням громадських організацій, зокрема Вінницького обласного осередку всеукраїнської громадської організації «Українська спілка осіб з інвалідністю – УСІ».

6. Рекомендувати голові Вінницької міської об’єднаної територіальної громади Сергію Моргунову забезпечити проведення апробації проекту Державного стандарту супроводу під час інклюзивного навчання у загальноосвітній школі I-III ступенів № 33 Вінницької міської ради.

7. Голові Липовецької райдержадміністрації Тарасу Олексюку забезпечити проведення апробації проекту Державного стандарту супроводу під час інклюзивного навчання.

8. Департаменту освіти та науки облдержадміністрації (Володимир Буняк) та Вінницькому обласному центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (Олена Стоялова) забезпечити подання інформації Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації про результати апробації проекту Державного стандарту до 01 липня 2020 року.

9. Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації (Олександр Мельник) надати узагальнену інформацію про стан апробації пілотного проекту Державного стандарту облдержадміністрації до 15 липня 2020 року.

10. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови облдержадміністрації Наталю Заболотну.

 

 

 

Голова обласної державної

адміністрації         

Владислав СКАЛЬСЬКИЙ

 

 

 

 

                                                     Додаток

                                                                                   до розпорядження голови

                                                                           облдержадміністрації

                                                                                        12 березня 2020 року № 184

 

 

С К Л А Д

робочої групи з питань координації апробації проекту Державного стандарту супроводу під час інклюзивного навчання

 

ЗАБОЛОТНА

Наталя Михайлівна

заступник голови облдержадміністрації

БОЧКОВА

Валентина Валентинівна

начальник управління праці та  соціального захисту населення Липовецької райдержадмі-ністрації

ВОЙТКОВА

Валентина Романівна

директор Департаменту соціальної політики Вінницької міської ради (за згодою)

КОСАЧ

Інна Ярославівна

начальник відділу освіти Липовецької райдержадміністрації

ЛІСОГУРСЬКА

Тетяна Іванівна

заступник начальника управління загальної, середньої, дошкільної освіти та виховної роботи – начальник відділу інклюзивної, спеціальної освіти та виховної роботи Департа-менту освіти і науки облдержадміністрації

МЕЛЬНИК

Олександр Васильович

заступник директора Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації

САМОЙЛЕНКО

Леся Анатоліївна

голова правління Вінницького обласного осередку всеукраїнської громадської організа-ції «Українська спілка осіб з інвалідністю - УСІ» (за згодою)

СТОЯЛОВА

Олена Володимирівна

директор Вінницького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

ФУРМАНЮК

Олег Михайлович

заступник голови Липовецької райдержадмі-ністрації

ЯКУБОВИЧ

Галина Анатоліївна

заступника міського голови Вінницької міської ради (за згодою)

ЯЦЕНКО

Оксана Василівна

директор Департаменту освіти Вінницької міської ради (за згодою)

 

 

Заступник директора Департаменту

соціальної та молодіжної політики

облдержадміністрації   

Олесандр МЕЛЬНИК